Wat doen wij?


Hier vind je alles over de activiteiten in en rondom De Nieuwe Kerk

Waar gebeurt kerst


Het is weer tijd voor het leukste feestje van het jaar: Kerst in de Nieuwe Kerk! Dit jaar vieren we Kerst met als thema: Waar gebeurt kerst? Het wordt een maand vol met allerlei activiteiten in en voor de wijk, voor iedereen iets! Hieronder lees je meer informatie over hoe we Kerst vieren in de Nieuwe Kerk dit jaar. ✨

Waar gebeurt kerst?

Een beetje kromme zin, want wat we vieren met Kerst is lang geleden gebeurd. Waargebeurd, dat geloven we dan weer wel. En dat maakt na die eerste Kerst het leven in deze wereld anders. De Bijbel vertelt daarover: “Want in het Kind, dat geboren is, liet God, onze redder, zien hoe goed hij is, en hoeveel hij van mensen houdt.” (Titus 3: 4). Al eerder in de Bijbel lezen we dat die liefde voor mensen nooit anders is geweest en ook nooit is veranderd. Daarom ‘gebeurt’ Kerst nog steeds, als mensen de liefde van God ontdekken en er zelf handen en voeten aan geven.

Waar gebeurt kerst voor jou?

  • In het tuincentrum bij de kerstshow?
  • In de drukte van de supermarkt op 24 december?
  • In de stilte van je huiskamer bij de lichtjes van de kerstboom?
  • Voor je kledingkast waar je de vraag stelt: wat zal ik aandoen?
  • Aan tafel tijdens het kerstdiner?
  • In de kerstviering van het Leger des Heils?
  • In de maaltijd voor ouderen op 19 december?
  • Bij een van de activiteiten of vieringen in de Nieuwe Kerk?

Kerst vieren is stil staan bij de liefde van God, die mensen opzoekt waar ze ook zijn en dan zegt:
‘Ik laat je niet alleen, maar ben bij je’ (Mattheüs 1:23).

KERST-KLEEDJE-AAN

Je kerstoutfit nog niet compleet? Dan hebben we iets leuks voor je: Kerst-kleedje-aan, op vrijdag 13 en zaterdag 14 december. Een markt met de mooiste kleding voor een vriendelijke prijs! Kom je ook?

Lees meer over Kerst-Kleedje-Aan 

Kerstkliederkerk

Op zondag 22 december van 16.00 – 18.00 uur is er weer een Kliederkerk. Deze speciale Kerstkliederkerk heeft als thema ‘Waar vinden we het kerstkind?’.

Kerstavond 24 december

Kerstavond 24 december zijn er twee kerkdiensten. De dienst om 19.00u is speciaal voor de kinderen en hun ouders. Om 22.00 uur start de kerstavonddienst.

Kerstochtend 25 december

Kerstochtend in de Nieuwe Kerk: na je Kerst-ontbijt naar de kerk voor een dienst waarin we de geboorte van Jezus mogen vieren! ⭐ Zien we jou ook om 10.00 op 25 december?