Alpha-cursus


Covid-19 maatregelen: deze cursus doen we met maximaal 12 deelnemers. Op deze manier willen wij ons houden aan de maatregelen omtrent het coronavirus


Ontmoet leuke, nieuwe mensen. Stel al je vragen. Ontdek het christelijk geloof! Deel het leven. Ga het avontuur aan. Leer nieuwe mensen kennen. Kerk-zijn is samen zijn! Met de Alpha-cursus proberen wij de deelnemers een klein kijkje te geven hoe het leven als een christen kan zijn. Tijdens de avond is er veel tijd voor gezelligheid en samenzijn. Daarnaast wordt er elke avond een basisthema van het christelijk geloof behandeld, waar we open over in gesprek gaan.

Meld je aan voor de Alpha-cursus

Wat is de Alpha-cursus?

Heb je bepaalde levensvragen en wil je deze in een christelijk licht zetten? Of wil weten wie God is en hoe je Hem (beter) kan leren kennen? Of is er iemand die jij kan uitnodigingen voor de Alpha cursus?

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus staat open voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Leeftijd of achtergrond maakt niet uit, iedereen is welkom. De groep is vaak een mix van mensen van binnen en buiten de kerk.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus is verdeeld over twaalf maandagavonden en een weekenddag. Elke avond wordt een thema uit het Christelijk geloof behandeld. Tijdens de weekenddag is er naast het thema extra tijd om elkaar beter te leren kennen.

In 2021 staan de Alpha avonden gepland voor de volgende maandagavonden:

15 febr (Startavond)
22 febr
1 maart
8 maart
15 maart
22 maart
29 maart
12 april
19 april
3 mei
10 mei
17 mei

De avonden vinden plaats in de Nieuwe Keten, dit is aan de achterzijde van de Nieuwe Kerk. De avond start om 19:30 uur, dit keer helaas zonder een maaltijd vanwege de coronamaatregelen. Eerst hebben we een startmoment en vervolgens houdt een van de teamleden een inleiding over het thema van die avond. Hierna wordt er in kleine groepen verder gesproken over dit thema. Rond de klok van half tien is het ‘officiële’ gedeelte afgelopen en kun je nog gezellig wat blijven drinken.

Maandag 15 februari is de startavond. We starten om 19:30 uur en de avond duurt tot ongeveer 21:30. Je bent van harte welkom! Graag even aanmelden bij Jeroen Spelt (06-13070151) / Mirjam Alderliesten (06-47448361) of via de mail.

Wat kost het om aan de Alpha-cursus mee te doen?

Deelname aan de Alpha-cursus is gratis. Bij deelname aan de cursus ontvang je een werkboekje.