Alpha-cursus


Heb je bepaalde levensvragen en wil je weten welke antwoorden het christelijk geloof daarop geeft? Of wil je gewoon meer weten over wie God is?

Dan is de Alpha-cursus wellicht iets voor jou! Of je nu regelmatig naar de kerk gaat of nog niets van het christelijk geloof weet, de Alpha-cursus is er voor iedereen die wil nadenken over de basis van het geloof.

Meld je aan voor de Alpha-cursus

Wat is de Alpha-cursus?

Kerk zijn is gemeente zijn! Met de Alpha-cursus geven wij deelnemers een klein kijkje in hoe het leven als een christen kan zijn. Doordat de avond start met een goeie maaltijd is er veel tijd voor samenzijn en oprechte interesse voor elkaar. Daarnaast worden een aantal basis thema’s van het christelijk geloof behandeld waar we open over in gesprek gaan. Belangrijke ingrediënten van de cursus zijn (naast lekker eten) een open en ongedwongen sfeer.

Heb je bepaalde levensvragen en wil je deze in een christelijk licht zetten? Of wil weten wie God is en hoe je Hem (beter) kan leren kennen?
Of is er iemand die jij kan uitnodigingen voor de Alpha cursus?

Maandag 14 september is de startavond. We starten om 18:45 uur.  Je bent van harte welkom! Graag even aanmelden bij Jeroen Spelt / Mirjam Alderliesten via mail.

COVID-19 maatregelen:
Uiteraard houden wij ons als Nieuwe Kerk aan alle nodige maatregelen die er zijn. Wij willen graag een alpha cursus geven dus wij gaan er alles aan doen de Alpha cursus in september door te laten gaan. Mogelijk zorgt dit voor beperkingen of aanpassingen in het samenkomen. Om de Alpha cursus volledig online te doen behoort ook nog tot de opties. Tegen de tijd dat de cursus gaat beginnen hebben wij hier meer duidelijkheid over.

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus staat open voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Leeftijd of achtergrond maakt niet uit, iedereen is welkom. De groep is vaak een mix van mensen van binnen en buiten de kerk.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus is verdeeld over twaalf avonden (de maandag) en een weekend. Elke avond wordt er een bepaald thema behandeld. Een team van vier tot zes mensen verzorgt de cursus.

De avonden vinden plaats in de Nieuwe Keten, dit is aan de achterzijde van de Nieuwe Kerk. De avond start om 18:45 uur met een warme maaltijd en aansluitend koffie of thee. Vervolgens houdt een van de teamleden een inleiding over het thema van die avond. Hierna wordt er in kleine groepen verder gesproken over dit thema. Rond de klok van half tien is het ‘officiële’ gedeelte afgelopen en kun je nog gezellig wat blijven drinken.

Het cursusweekend bestaat uit een zaterdag en zondagochtend en wordt op een andere locatie gehouden, meestal De Wittenberg in Zeist. Het programma van het weekend bestaat uit een inhoudelijk deel, zoals tijdens een cursusavond, en ontspanning.

Wat kost het om aan de Alpha-cursus mee te doen?

Deelname aan de Alpha-cursus is gratis. Bij deelname aan de cursus ontvang je een werkboekje.

Wanneer is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus vindt in het najaar van 2020 plaats:

 • Open avond, startavond; 14 september
 • 21 september
 • 28 september
 • 5 oktober
 • 12 oktober
 • 19 oktober
 • 26 oktober
 • 2 november
 • 9 november
 • 16 november
 • 23 november
 • 30 november

De open avond voor de komende Alpha-cursus is op maandag 14 september en start om 18.45 met een maaltijd. Deze avond is een introductie-avond waarin meer informatie wordt gegeven over wat de cursus inhoudt. Dus ben je geïnteresseerd, nieuwsgierig of twijfel je nog: ontdek op de open avond of het iets voor je is: Van harte welkom!