Alpha-cursus


Ontmoet leuke, nieuwe mensen. Stel al je vragen. Ontdek het christelijk geloof!


Ontmoet leuke, nieuwe mensen. Stel al je vragen. Ontdek het christelijk geloof! Deel het leven. Ga het avontuur aan. Leer nieuwe mensen kennen. Kerk-zijn is samen zijn! Met de Alpha-cursus proberen wij de deelnemers een klein kijkje te geven hoe het leven als een christen kan zijn. Tijdens de avond is er veel tijd voor gezelligheid en samenzijn. Daarnaast wordt er elke avond een basisthema van het christelijk geloof behandeld, waar we open over in gesprek gaan.

Meld je aan voor de Alpha-cursus

Wat is de Alpha-cursus?

Heb je bepaalde levensvragen en wil je deze in een christelijk licht zetten? Of wil weten wie God is en hoe je Hem (beter) kan leren kennen? Of is er iemand die jij kan uitnodigingen voor de Alpha cursus?

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus staat open voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Leeftijd of achtergrond maakt niet uit, iedereen is welkom. De groep is vaak een mix van mensen van binnen en buiten de kerk.

Hoe ziet de cursus eruit?

In lijn met de huidige Corona regels mag de cursus weer fysiek georganiseerd worden in de achterzaal van de Nieuwe Kerk. Eerst hebben we een startmoment en vervolgens bekijken we een video over het thema van die avond. Hierna wordt er in kleine groepen verder gesproken over dit thema. Rond de klok van half tien ronden we af.

In 2021 staan de Alpha avonden gepland voor de volgende maandagavonden:

27 sept (introductie avond)
4 okt
11 okt
18 okt
25 okt
4 okt
1 nov
8 nov
15 nov
22 nov
29 nov
6 dec (afsluiting)

Maandag 27 september om 19.30 uur is de vrijblijvende introductieavond. Je bent van harte welkom! Graag even aanmelden bij Jeroen Spelt (06-13070151) / Mirjam Alderliesten (06-47448361) of via de mail.

Wat kost het om aan de Alpha-cursus mee te doen?

Deelname aan de Alpha-cursus is gratis. Bij deelname aan de cursus ontvang je een werkboekje.