Alpha-cursus


Heb je bepaalde levensvragen en wil je weten welke antwoorden het christelijk geloof daarop geeft? Of wil je gewoon meer weten over wie God is?

Dan is de Alpha-cursus wellicht iets voor jou! Of je nu regelmatig naar de kerk gaat of nog niets van het christelijk geloof weet, de Alpha-cursus is er voor iedereen die wil nadenken over de basis van het geloof.

Meld je aan voor de Alpha-cursus

Wat is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus behandelt het ABC van het christelijk geloof. Tijdens de cursus proberen we in een open, informele sfeer met elkaar te ontdekken wat het betekent om christen te zijn. Daarom vinden we het belangrijk dat ieder zijn of haar vragen kan stellen of een mening kan geven om zo in gesprek te komen met elkaar. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: ‘Wie is Jezus? Wat staat er in de Bijbel? Wie of wat is de Heilige Geest? Wat betekent bidden? Gebeuren er nog wonderen? Hoe zit het met de kerk?’ De cursus wordt wereldwijd gegeven, in vele soorten christelijke kerken en verenigingen. Iedereen gebruikt hetzelfde materiaal.

Voor wie is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus staat open voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Leeftijd of achtergrond maakt niet uit, iedereen is welkom. De groep is vaak een mix van mensen van binnen en buiten de kerk.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus is verdeeld over twaalf avonden (de maandag) en een weekend. Elke avond wordt er een bepaald thema behandeld. Een team van vier tot zes mensen verzorgt de cursus.

De avonden vinden plaats in de Nieuwe Keten, dit is aan de achterzijde van de Nieuwe Kerk. De avond start om 18:45 uur met een warme maaltijd en aansluitend koffie of thee. Vervolgens houdt een van de teamleden een inleiding over het thema van die avond. Hierna wordt er in kleine groepen verder gesproken over dit thema. Rond de klok van half tien is het ‘officiële’ gedeelte afgelopen en kun je nog gezellig wat blijven drinken.

Het cursusweekend bestaat uit een zaterdag en zondagochtend en wordt op een andere locatie gehouden, meestal De Wittenberg in Zeist. Het programma van het weekend bestaat uit een inhoudelijk deel, zoals tijdens een cursusavond, en ontspanning.

Wat kost het om aan de Alpha-cursus mee te doen?

Deelname aan de Alpha-cursus is gratis. Bij deelname aan de cursus ontvang je een werkboekje.

Hoe meld ik me aan voor de Alpha-cursus?

Als je meer wilt weten over de Alpha-cursus of je wilt aanmelden, stuur ons dan een e-mail. Je kunt ook Mirjam Alderliesten even appen of bellen via +31 (0)6-47448361. Op de website van de Alpha-cursus vind je nog meer informatie.

Wanneer is de Alpha-cursus?

De Alpha-cursus vindt in het najaar van 2019 plaats op de volgende data:

 • 28 januari (open avond / introductie-avond)
 • 4 februari
 • 11 februari
 • 18 februari
 • 4 maart
 • 11 maart
 • 18 maart
 • 25 maart
 • 8 april
 • 15 april
 • 22 april
 • 29 april

De open avond voor de komende Alpha-cursus wordt op maandag 28 januari gehouden en start om 18.45 met een maaltijd. Deze avond is een introductie-avond waarin meer informatie wordt gegeven over wat de cursus inhoudt. Dus ben je geïnteresseerd, nieuwsgierig of twijfel je nog: ontdek op de open avond of het iets voor je is. Van harte welkom!