Voor kinderen


De Nieuwe Kerk heeft veel kinderen, die regelmatig bij elkaar komen om gezellig met elkaar te kletsen, een spelletje te spelen, een Bijbelverhaal te lezen en samen te zingen.

Kinderwerker Corina

De Nieuwe Kerk heeft veel kinderen en kinderen zijn belangrijk voor God! Daarom is er sinds 2019 een kinderwerker in de gemeente: Corina Knot-den Hartog. Samen met het jeugdteam, de ouders en kinderwerkers wil ze kinderen laten weten dat ze geliefd zijn en hen bekend maken met de verhalen uit de Bijbel. Zo kunnen ze zelf ontdekken wie Jezus is en Zijn verhaal delen met de mensen om hen heen. Voor geloofsvragen van kinderen of vragen over geloofsopvoeding, mail haar gerust.

Creche

Op zondag is er tijdens de kerkdienst crèche (0 tot 4 jaar). Kinderen vanaf groep 1 tot en met 8 hebben elke week kinderdienst. Met Kerst en Pasen is er tijdens de dienst extra aandacht om de adventsperiode en lijdenstijd samen te beleven.

IKJU Club

Voor kinderen is er elke twee weken club op vrijdagavond. Samen met het Interkerkelijke Jeugdwerk (IKJU) organiseren we de clubavonden. Caroline Kos (jeugdwerker) organiseert de avonden met jeugdleiding. Iedereen is welkom, ook als je niet aangesloten bent bij een van de kerken. Houd je van spelletjes, actie, zingen en een goed verhaal? Ben je benieuwd? Kom dan om de twee weken op vrijdag van 19:15 uur tot 20:30 uur naar de Jeruzalemkerk (Troosterlaan 65, ingang Kapteynlaan). Bekijk de actuele data.

Er zijn verschillende clubs:

  • Kids Club (8 – 10 jaar);
  • Rock Solid (10 – 12 jaar).

Kidshood

Op zaterdag 25 september organiseren we vanuit de nieuwe kerk weer een kidshood! Deze gezellige middag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Je hoeft geen lid te zijn van de nieuwe kerk om te komen en ook je vriend, buurmeisje of neefje is welkom. Na een toffe voorstelling vol spanning en humor door Vrolijk Theater, sluiten we af met een lekkere maaltijd.

Tijdens kidshood volgen we de dan geldende corona maatregelen.

Indien nodig ontvangt je hierover voorafgaand aan de dag meer informatie.
Deze editie zullen er nog geen workshops plaatsvinden om de hoeveelheid volwassenen deze dag te beperken.

Meld je hier aan. Inschrijven kan t/m donderdag 22 september. Meer weten of meehelpen? Stuur een mail!

Kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. De kliederkerk heeft drie kernwaarden: samen ontdekken, samen vieren én samen eten.

De naam Kliederkerk is gekozen om te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een Bijbelverhaal kunnen ontdekken. Op die manier leren we over en van God en elkaar. Kliederkerk richt zich op mensen die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk en/ of geloof. Bij de Kliederkerk zijn alle activiteiten gezamenlijk, zodat kinderen en de mensen om hen heen samen optrekken en ontdekken. Ouders, verzorgers en grootouders zijn voor het kind belangrijke voorbeeldfiguren als het gaat om het vormen van waarden, normen en besef van zingeving.

Meer weten?

Meer weten of meehelpen? Stuur een mailtje.