Voor kinderen


De Nieuwe Kerk heeft veel kinderen, die regelmatig bij elkaar komen om gezellig met elkaar te kletsen, een spelletje te spelen, een Bijbelverhaal te ontdekken en samen te zingen.

Kinderwerker Corina

De Nieuwe Kerk heeft veel kinderen en kinderen zijn belangrijk voor God! Daarom is er sinds 2019 een kinderwerker in de gemeente: Corina Knot-den Hartog. Samen met het jeugdteam, de ouders en kinderwerkers wil ze kinderen laten weten dat ze geliefd zijn en hen bekend maken met de verhalen uit de Bijbel. Zo kunnen ze zelf ontdekken wie Jezus is en Zijn verhaal delen met de mensen om hen heen. Voor geloofsvragen van kinderen of vragen over geloofsopvoeding, mail haar gerust.

Creche

Op zondag is er tijdens de kerkdienst crèche (0 tot 4 jaar). Voor de peuters (2,3 jarigen) is er regelmatig een peuterprogramma. Zo is er elke eerste zondag van de maand bezoek: Dominegeltje en Corina komen dan ook! Dominegeltje is een Egel die graag dominee wilt worden. Hij ontdekt van alles over de Here Jezus in de Bijbel, maar smom snapt hij er niks van. De kinderen mogen mee zoeken, ontdekken, luisteren en doen! 

Kinderdiensten

Kinderen vanaf groep 1 tot en met 8 hebben elke week kinderdienst. Nadat ze bij hun ouders in de kerk de dienst beginnen, gaan ze daarna in hun eigen ruimtes verder in hun eigen leeftijdsgroep. (Dit kan anders zijn ivm Corona, mail gerust hoe het nu geregeld is) 

Ongeveer een keer per maand is er een grote kinderdienst bij locatie Wittevrouwen. Om 10u zijn alle kinderen van de basisschool welkom in de gymzaal van de Warmoes (naast de kerk, Bollehofsestraat 138) We zingen en vieren dan met elkaar Gods grootheid! Na de kinderpreek en afsluiting gaan de kinderen weer in hun eigen (leeftijds)groepen uiteen voor de verwerking.

Kinderdienst(en) in 2021: 28 november 

IKJU Club

IKJU is het Interkerkelijk Jeugdwerk Utrecht dat samen met de Jeruzalemkerk, Singelkerk, Jacobikerk en de Nieuwe Kerk clubavonden voor kinderen organiseert. Rosanne Woudt (IKJU-jeugdwerker) organiseert de avonden samen met jeugdleiding van de verschillende kerken. Iedereen is welkom, ook als je niet aangesloten bent bij een van de kerken.

De clubavonden voor kids bestaan uit goede mix van gezelligheid, gekke spelletjes, vriendschap en goede gesprekken. Je ontmoet kinderen van de Nieuwe Kerk en andere kerken in Utrecht. De IKJU-clubs voor kids komen samen in de Jeruzalemkerk en de Nieuwe Kerk, Wittevrouwen. 

Kidsclub (Groep 5 & 6)

De KidsClub is een club voor alle kids van groep 5 en 6. Elke veertien dagen is er op vrijdagavond een speciaal programma met spelletjes, creativiteit en een hele hoop gezellige kids en leiding. Tijdens de avonden staat elke keer een ander thema centraal.

Rock Solid (Groep 7 & 8)

Voor alle kids van groep 7 en 8 is er Rock Solid. Tijdens de club praten we over verhalen uit de Bijbel en wat je daar in je dagelijks leven nog mee kan doen, daarnaast doen we ook veel gekke spellen met elkaar. Bij Rock Solid kun je ook nieuwe vrienden en vriendinnen uit Utrecht leren kennen. Kortom; Rock Solid is een mix van gezelligheid, gekheid en serieuze thema’s en gesprekken.

Kidshood

Op zaterdag 14 mei 2022 organiseren we vanuit de nieuwe kerk weer een kidshood! Deze gezellige middag is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool. Je hoeft geen lid te zijn van de nieuwe kerk om te komen en ook je vriend, buurmeisje of neefje is welkom. Na een toffe voorstelling vol spanning en humor door Vrolijk Theater, sluiten we af met een lekkere maaltijd.

Meer weten of meehelpen? Stuur een mail!

Kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. De kliederkerk heeft drie kernwaarden: samen ontdekken, samen vieren én samen eten.

De naam Kliederkerk is gekozen om te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een Bijbelverhaal kunnen ontdekken. Op die manier leren we over en van God en elkaar. Kliederkerk richt zich op mensen die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk en/ of geloof. Bij de Kliederkerk zijn alle activiteiten gezamenlijk, zodat kinderen en de mensen om hen heen samen optrekken en ontdekken. Ouders, verzorgers en grootouders zijn voor het kind belangrijke voorbeeldfiguren als het gaat om het vormen van waarden, normen en besef van zingeving.

Zodra bekend vermelden we hier de data van de kliederkerk. 

Kinderen 0-4 jaar

Koken na de kraamweek
Kan je een lekkere er gezonde maaltijd koken? En wil je Nieuwe Kerkers (locatie Wilhelminapark en Wittevrouwen!) daarmee verwennen die het goed kunnen gebruiken? Geef je dan op voor ‘Koken-na-de-Kraamweek’! Er komt veel op gezinnen af na de geboorte van een kindje. Wat is het dan heerlijk als je niet na hoeft te denken over wat er gegeten gaat worden! Per gezin matchen we drie kokers die drie heerlijke maaltijden langsbrengen bij het kersverse gezin. Een mooie manier van gemeente-zijn! En wellicht mag je wel stiekem om het hoekje kijken bij de nieuwe Nieuwe Kerker! Wat doe jij?
1. Je appt je naam en telefoonnummer naar Yolinda: 06 48929629.
2. Je krijgt een verzoek om een maaltijd te maken wanneer er een kindje is geboren.
3. Je reageert als je wilt koken of je reageert niet als het niet uitkomt en wacht het volgende verzoek af. En dan herhaalt zich zo vaak je wilt! Vragen? Bel Yolinde: 06-48929629

Pilot Playgroup NK Wittevrouwen
Elke vrijdag tussen 9:00u-11:00u is locatie Wittevrouwen open voor kinderen van 0 tot 4 jaar met hun ouders en of verzorgers! Het is een open inloop met genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen en koffie en thee voor de volwassenen. Welkom voor iedereen uit de buurt, uit de beide kerken, vanuit de scholen in de buurt!
Dit is een pilot tot en met 24 december 2021.

Meer weten?

Meer weten of meehelpen? Stuur een mailtje.

Toerusting

Kinderwerkers Training
Voor alle kinderwerkers zijn er twee keer per jaar toerustingsmomenten. (9 oktober 2021 en 14 maart 2022)
Hoe betrek ik de kinderen van mijn groep er meer bij? Help, ik heb allemaal drukke jongens?! Hoe vertel ik een bijbelverhaal? Zomaar wat vragen waar je als kinderwerker tegenaan kunt lopen. Met elkaar en samen met de workshopleiders ontdekken we en leren we.
Gebed voor de kinderen en een casus over Veilig Jeugdwerk zijn een vast onderdeel van deze training. 

Zinvol opvoeden
In het voorjaar van 2022 hopen we olv Patricia van Doorn een vier-delige training aan te bieden: Zinvol opvoeden. Patricia werkt vanuit haar eigen praktijk ‘Kind en Krachtig’ als integratief kindertherapeut, kinderpsycholoog en oudercoach.  Meer informatie volgt. Houd de website in de gaten.