Voor kinderen


De Nieuwe Kerk heeft veel kinderen, die regelmatig bij elkaar komen om gezellig met elkaar te kletsen, een spelletje te spelen, een Bijbelverhaal te lezen en samen te zingen.


Op zondag is er tijdens de kerkdienst crèche (0 tot 4 jaar). Kinderen vanaf groep 1 tot en met 8 hebben elke week kindernevendienst (5 tot 14 jaar). Met Kerst en Pasen is er tijdens de dienst extra aandacht om de adventsperiode en lijdenstijd samen te beleven.

Club

Voor kinderen is er elke twee weken club op vrijdagavond. Samen met het Interkerkelijke Jeugdwerk (IKJU) organiseren we de clubavonden. Houd je van spelletjes, actie, zingen en een goed verhaal? Ben je benieuwd? Kom dan om de twee weken op vrijdag van 19:15 uur tot 20:30 uur naar de Jeruzalemkerk (Troosterlaan 65, ingang Kapteynlaan). Bekijk de actuele data.

Er zijn verschillende clubs:

  • Kids Club (8 – 10 jaar);
  • Rock Solid (10 – 12 jaar).

IKJU

Samen met de Jeruzalemkerk, Singelkerk, Jacobikerk en de Nieuwe Kerk organiseren we de clubavonden. Nico Arends (jeugdwerker) organiseert de avonden met jeugdleiding. Iedereen is welkom, ook als je niet aangesloten bent bij een van de kerken.

Kidshood

Jaarlijks is er een gaaf feest voor de kinderen uit de kerk: Kidshood!
We zingen, luisteren naar een verhaal, volgen workshops en eten samen. Dit is een heel leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Ook vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom in de kerk. Kidshood is gepland op 18 mei 2019, op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Meer weten of meehelpen? Stuur een mail!

Kliederkerk

Kliederkerk is een missionaire vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. De kliederkerk heeft drie kernwaarden: samen ontdekken, samen vieren én samen eten.

De naam Kliederkerk is gekozen om te laten zien dat we vanuit de chaos van het leven op allerlei manieren een Bijbelverhaal kunnen ontdekken. Op die manier leren we over en van God en elkaar. Kliederkerk richt zich op mensen die zich niet (meer) verbonden voelen met kerk en/ of geloof. Bij de Kliederkerk zijn alle activiteiten gezamenlijk, zodat kinderen en de mensen om hen heen samen optrekken en ontdekken. Ouders, verzorgers en grootouders zijn voor het kind belangrijke voorbeeldfiguren als het gaat om het vormen van waarden, normen en besef van zingeving.