(Pre-) Marriage Course


Zijn jullie een stel? In de Nieuwe Kerk organiseren we een Pre-Marriage en een Marriage Course. 

Marriage Course: als je al getrouwd bent

Wat is de Marriage Course?
De Marriage Course is een cursus voor stellen die het leuk vinden om op een ontspannen manier te investeren in hun relatie. Als jij en jouw partner er voor open staan om te praten over essentiële thema’s, dan is de Marriage Course wat voor jullie. Elke avond begint met een diner, waarna je met elkaar (dus niet in groepsverband) in gesprek gaat.

Waar, wanneer en hoe laat?
Alle avonden vinden plaats op maandagavonden in de Nieuwe Kerk en duren van 19:00u tot 22:00u. De cursusavonden zijn: 16 maart, 23 maart, 30 maart, 6 april, 20 april, 4 mei en 18 mei.

Welke thema’s komen er aan de orde?
Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod: sterke fundamenten leggen, de kunst van het communiceren, conflicten oplossen, de kracht van vergeving, ouders en schoonouders, goede seks en liefde in actie.

Het is helaas niet meer mogelijk je op te geven voor de Marriage Course die dit voorjaar wordt gegeven. Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe Marriage Courses? Stuur een mail naar Reinier Dijkstra.

“Twee dingen zijn ons van de Marriage Course bij gebleven. Allereerst de ‘restaurantervaring’. We waren verrast door hoe gezellig en sfeervol alles was aangekleed. Intiem, sfeervol. Het eten zelf was van hoge kwaliteit en je kon – na een drukke dag – heerlijk samen bijpraten. Daarnaast zijn de concrete opdrachten bijgebleven die per thema werden aangedragen. Die hielpen ons vragen aan elkaar te stellen die we uit onszelf niet zouden verzinnen. Dat leverde mooie, nieuwe inzichten op!” (Reinier en Maartje, ex-deelnemers Marriage Course)

Meld je aan!

Pre-Marriage Course: als je nog gaat trouwen

Hebben jullie trouwplannen en wil je je optimaal voorbereiden op je verbintenis met elkaar en met God? Samen met de Jacobikerk organiseert de Nieuwe Kerk een Pre-Marriage Course.

In vijf avonden bespreken we belangrijke thema’s voor jullie huwelijk. We baseren ons op het wereldwijd bekende materiaal van Nicky en Sila Lee, waarbij we gebruik maken van onze eigen ervaringen en voorbeelden. Je bespreekt vragen en situaties met elkaar als stel en met andere stellen die gaan trouwen. De avonden worden begeleid en georganiseerd door stellen die al langer getrouwd zijn.

We stimuleren alle stellen die in onze gemeente trouwen om deel te nemen. Na aanmelding ontvang je meer informatie over locatie, tijdstip en data van de cursus (donderdagavond eens per twee weken). Laat het ook weten wanneer je graag zou willen deelnemen, maar wanneer september te vroeg voor jullie is of om andere redenen niet lukt, wellicht kunnen we in de volgende serie daar rekening mee houden. 

Meld je aan!

Pssst: Als je je bruiloft aan het plannen bent en in de Nieuwe Kerk wilt trouwen, dan kun je op deze pagina heel veel praktische en inhoudelijke informatie vinden