MEER-avonden


De MEER-avond is quality time met God. Het bestaat uit lofprijzing, praktisch en verdiepend Bijbels onderwijs en gebed.

Wat is de MEER-avond?

De MEER-avond is een plek waar mensen stil kunnen worden, zich thuis voelen en in alle rust God ontmoeten. Het verlangen naar ‘meer’ heeft drie pijlers. Meer van God: God beter leren kennen en ontdekken wat Hij wil zeggen. Meer voor God: ontdekken wat je mag teruggeven aan God. En ten slotte meer door God: uitdelen van wat je ontvangt.

Een MEER-avond is een rustmoment voordat de werkweek weer begint. We willen samen tot rust komen bij onze God en Hem beter leren kennen. Met een half uur aanbidding, verdiepend Bijbels onderwijs en ruimte voor gebed zoeken we samen de aanwezigheid van onze God. Het liefst met mensen uit zoveel mogelijk verschillende kerken uit Utrecht.

Thema 2018-2019

In het MEER-seizoen 2018-2019 hopen we stil te staan bij het thema ‘Pleidooi voor goed leven – de 7 hoofdzonden onder de loep’.

De meeste mensen verlangen ernaar gelukkig te zijn en goed te leven, en gunnen dat een ander ook. Maar in de manier waarop ze dat denken te bereiken kan het behoorlijk misgaan. Een gezond besef van identiteit verwordt tot ijdelheid en hoogmoed. Genieten van lekker eten mondt uit in onmatigheid. De zegen van seksualiteit raakt vervormd tot lust die alleen op jezelf gericht is.

In de Bijbel wordt de verwording van wat goed is zonde genoemd. Zonde leidt uiteindelijk af van onze oorspronkelijke bedoeling. Zo is door de geschiedenis heen een lijst ontstaan van zeven hoofdzonden: allemaal misvormingen van wat goed en mooi was.

In de MEER-avonden van dit seizoen gaan we de ‘zeven hoofdzonden’ langs met het doel te ontdekken hoe we goed kunnen leven, naar hoe onze Schepper het heeft bedacht. We zullen zien hoe we de ‘oude zonden’ in verrassend nieuwe vormen terugzien in onze cultuur en hoe we er, soms ongemerkt, door worden be├»nvloed.

Ben je nieuwsgierig en verlang je naar MEER ruimte voor God in je leven? Kom dan langs en laat je inspireren!

Praktische informatie

De interkerkelijke MEER-avond begint om 19:30 uur en vanaf 19:00 uur staat de koffie klaar. De avond vindt plaats in de Nieuwe Kerk.

Het rooster van de avonden in 2018 is als volgt:

9 september 2018: Inleiding op het thema met Lydia Kansen
14 oktober 2018: ‘Jaloezie’, door Gerard Kansen
11 november 2018
9 december 2018: ‘Hebzucht’, door Ron van der Spoel
13 januari 2019: ‘Luiheid’, door Bart Visser
10 februari 2019: ‘Boosheid’, door Gerard van der Schee
10 maart 2019: ‘Wellust’, door Dirk de Bree
14 april 2019: ‘Hoogmoed’, door Lydia Kansen
12 mei 2019
9 juni 2019

Vragen of meer informatie? Blijf op de hoogte via onze Facebook-pagina.

Meld je aan voor de herinneringsmail!