Parenthood 2020


Op 21 maart 2020 is er Parenthood met als thema ‘Gezin zijn, de tijd van je leven!?’ Aanmelden kan hier.

Hoor en praat erover op Parenthood 2020! Laat je inspireren door hoofdspreker Steven Pont. Steven is kinderpsycholoog en systeemtherapeut en bekend van radio, tv en columns. Ga aan de slag in twee workshops naar keuze. Praat met elkaar na onder het genot van een afsluitende borrel.

Wanneer en waar? 

Zaterdag 21 maart van 12:45u tot 17:45u in de Nieuwe Kerk, Bollenhofsestraat 138a in Utrecht.

Wat is het programma?

12:45 Zaal open
13.00 Lezing Steven Pont
14.00 Pauze
14.30 Workshopronde 1
15.45 Workshopronde 2
17.00 Borrel

Lezing Steven Pont

Steven Pont trapt Parenthood 2020 af met een lezing over systeemtheorie. De systeemtheorie gaat ervan uit dat de mens pas werkelijk begrepen kan worden in de context van zijn relaties. Dat geldt net zo goed voor kinderen. De kwaliteit van de relationele omgeving (het systeem) heeft een veel grotere invloed op de ontwikkeling van bijvoorbeeld het zelfbeeld van een kind, dan bijvoorbeeld een aangeboren karakter. Het systeem doet er toe, vandaar ook dat de systeemtheorie (en de daaruit volgende systeemtherapie) de laatste decennia zo’n vlucht heeft genomen. 

Workshops

1. Systeemtheorie – Steven Pont

2. Opvoedidealen – Patricia van Doorn – van Moorsel

3. Mediawijsheid – Ilse van der Spoel

4. Opvoedopstellingen – Marjanne Roodenburg

5. Baby- en kindergebaren – Ann Vanhauwermeiren

6. Hoogbegaafdheid – Willemien Eikelboom – van Wijngaarden

7. Pittige Pubers – Johan Stoit

Bij opgave (via deze link) vind je meer informatie over de verschillende workshops en geef jij / geven jullie een voorkeur van workshops door.

Voor wie?

Of je nou net je eerste kind hebt gekregen of een huis vol pubers hebt: Parenthood is er voor alle vaders en moeders die willen investeren in hun kinderen. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en kijk opnieuw naar jouw/jullie opvoeding. Ook is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen met andere aanwezige ouders, stuk voor stuk ervaringsdeskundigen. 

Opgeven?

Geef je op via het formulier. Schrijf je snel in, want vol = vol.

Deelname aan Parenthood 2020 kost € 17,50 per persoon of € 27,50 per stel.