Belijdenis


Jongeren en ouderen doen in onze kerk belijdenis van hun geloof. Het is een mooi persoonlijk moment en wordt in het openbaar afgelegd, voorin de kerk.

Wat is belijdenis doen?

Wanneer iemand openbare belijdenis van het geloof aflegt, maakt hij of zij de keuze om met God te willen leven kenbaar in het midden van de gemeente. Dit bekrachtigt de toewijding aan de Heer en bevestigt de doop van degene die belijdenis aflegt. Als hij of zij niet gedoopt is, wordt de persoon ook gedoopt. Belijdenis doen is kiezen voor God en Zijn gemeente, de kerk ‘van alle eeuwen en plaatsen’.

Wat moet ik doen als ik openbare belijdenis wil afleggen?

Elk jaar start in september een belijdeniskring voor mensen die openlijk belijdenis van hun geloof willen afleggen in de gemeente. In deze bijeenkomsten wordt stilgestaan bij de kernwaarden van het christelijk geloof en het christen-zijn. Deze kring is ook geschikt voor hen die gedoopt willen worden op grond van hun geloof.

Aan het einde van de reeks kringavonden is er op Pinksterzondag een kerkdienst waarin je belijdenis van het geloof kunt afleggen of gedoopt kunt worden. Wanneer er gedoopt wordt, gebruiken we een waterbad waarin je wordt ondergedompeld of word je besprenkeld met water. De Protestantse Kerk kent niet de mogelijkheid om gedoopt te worden wanneer je al eens gedoopt bent.

Meld je aan voor de belijdeniskring