Voor anderen


De Nieuwe Kerk wil zich graag inzetten voor de wijk, de stad en de wereld om haar heen.

Internationaal

De Nieuwe Kerk ondersteunt gemeenteleden die zich willen inzetten voor zendingswerk en werelddiaconaat. Twee keer per jaar is er in de kerkdienst speciale aandacht voor wereldwijde problematiek. Ook zet een speciale commissie zich in om gemeenteleden bewust te maken en te helpen om duurzamer te leven. Daarnaast zet de kerk zich in voor Stichting SAVE India, die strijdt tegen kinderarbeid. Dit doen we bijvoorbeeld door middel van de maandelijkse Wereldwinkel in de Nieuwe Keten. Hier koop je (h)eerlijke chocolade en ander lekkers.

Toevlucht

In Utrecht is er een initiatief gestart om een groep ongedocumenteerde mannen in de stad een slaapplaats te bieden. Dit is tijdelijk en onder protest. Bekijk meer informatie over Toevlucht Utrecht.

Binnenstebuitendag

Wij willen als gemeente graag een dienaar zijn voor wijk en stad. Elk jaar organiseren we de Binnenstebuitendag. Een van de speerpunten van De Nieuwe Kerk is het versterken van de kleine verbanden zoals kringen, commissies en werkgroepen. Zoveel mogelijk van deze groepen organiseren met elkaar een activiteit die past binnen de Binnenstebuitendag. Mocht je geen deel uitmaken van een kring of (werk)groep, dan kun je je individueel aanmelden – wij stellen dan een groep samen. Meteen een leuke en makkelijke manier om meer mensen in de kerk te leren kennen! Voor vragen kun je altijd een e-mail sturen.

Stichting Present

Veel stadsgenoten zijn eenzaam en/of zijn niet in staat om praktische klussen uit te voeren. De Nieuwe Kerk biedt via Stichting Present hulp aan mensen die het nodig hebben. Een plafond witten, een tuin schoonmaken of een avondje bingo spelen: met je kring of als individu kun je je opgeven voor een Present-activiteit. Meer weten? Stuur een e-mail naar Stichting Present of kijk op de website van Present.