Voor anderen


De Nieuwe Kerk wil zich graag inzetten voor de wijk, de stad en de wereld om haar heen.

Internationaal

De Nieuwe Kerk ondersteunt gemeenteleden die zich willen inzetten voor zendingswerk en werelddiaconaat. De Familie Oudshoorn (GZB) zet zich momenteel in voor de Namibia Evangelical Theological Seminary. Ze houden je graag op de hoogte via hun nieuwsbrief. De familie Van der Vlies ondersteunen studenten in Bergen, Noorwegen via de Navigators.

Ook zetten we ons als Nieuwe Kerk in voor kerken in IndonesiĆ« die door ondernemende en duurzame manieren armoede wil bestrijden. Ze richten zich op drie thema’s: ecologie, economie en evangelisasie. We delen in de uitdaging om kerk te zijn als minderheid en leren hierin van elkaar. Wil je meer weten over het project van Tear, dan vind je hier meer informatie.

Groene Kerk

In 2018 werd de Nieuwe Kerk de 200ste Groene Kerk in Nederland. Als gemeente willen we bewust omgaan met het milieu en elkaar, dichtbij en ver weg. Duurzaamheid geven we vorm door te zoeken naar mogelijkheden om ons gebouw en de inkoop te verduurzamen. Maar daar houdt het niet op! Gemeente vorm je met elkaar en juist in onze eigen levens is het belangrijk om te kijken naar welke impact we op de aarde en elkaar hebben. Daarom willen we elkaar opbouwen, uitdagen en toerusten om bewust te leven. Als gemeente vieren we daarom de Michazondag, hebben we een maandelijkse wereldwinkel en hebben we de afgelopen jaren veel activiteiten georganiseerd om elkaar hierin te ondersteunen, zoals de NK-challenges en avonden over een duurzame levensstijl.

Toevlucht

In Utrecht is er een initiatief gestart om een groep ongedocumenteerde mannen in de stad een slaapplaats te bieden. Dit is tijdelijk en onder protest. Bekijk meer informatie over Toevlucht Utrecht.

Binnenstebuitendag

Wij willen als gemeente graag een dienaar zijn voor wijk en stad. Elk jaar organiseren we de Binnenstebuitendag. Een van de speerpunten van De Nieuwe Kerk is het versterken van de kleine verbanden zoals kringen, commissies en werkgroepen. Zoveel mogelijk van deze groepen organiseren met elkaar een activiteit die past binnen de Binnenstebuitendag. Mocht je geen deel uitmaken van een kring of (werk)groep, dan kun je je individueel aanmelden – wij stellen dan een groep samen. Meteen een leuke en makkelijke manier om meer mensen in de kerk te leren kennen! Voor vragen kun je altijd een e-mail sturen.

Stichting Present

Veel stadsgenoten zijn eenzaam en/of zijn niet in staat om praktische klussen uit te voeren. De Nieuwe Kerk biedt via Stichting Present hulp aan mensen die het nodig hebben. Een plafond witten, een tuin schoonmaken of een avondje bingo spelen: met je kring of als individu kun je je opgeven voor een Present-activiteit. Meer weten? Stuur een e-mail naar Stichting Present of kijk op de website van Present.