Waar gebeurt kerst


Het is weer tijd voor het leukste feestje van het jaar: Kerst in de Nieuwe Kerk! Dit jaar vieren we Kerst met als thema: Waar gebeurt kerst? Het wordt een maand vol met allerlei activiteiten in en voor de wijk, voor iedereen iets! Hieronder lees je meer informatie over hoe we Kerst vieren in de Nieuwe Kerk dit jaar. ✨

Waar gebeurt kerst?

Een beetje kromme zin, want wat we vieren met Kerst is lang geleden gebeurd. Waargebeurd, dat geloven we dan weer wel. En dat maakt na die eerste Kerst het leven in deze wereld anders. De Bijbel vertelt daarover: “Want in het Kind, dat geboren is, liet God, onze redder, zien hoe goed hij is, en hoeveel hij van mensen houdt.” (Titus 3: 4). Al eerder in de Bijbel lezen we dat die liefde voor mensen nooit anders is geweest en ook nooit is veranderd. Daarom ‘gebeurt’ Kerst nog steeds, als mensen de liefde van God ontdekken en er zelf handen en voeten aan geven.

Waar gebeurt kerst voor jou?

  • In het tuincentrum bij de kerstshow?
  • In de drukte van de supermarkt op 24 december?
  • In de stilte van je huiskamer bij de lichtjes van de kerstboom?
  • Voor je kledingkast waar je de vraag stelt: wat zal ik aandoen?
  • Aan tafel tijdens het kerstdiner?
  • In de kerstviering van het Leger des Heils?
  • In de maaltijd voor ouderen op 19 december?
  • Bij een van de activiteiten of vieringen in de Nieuwe Kerk?

Kerst vieren is stil staan bij de liefde van God, die mensen opzoekt waar ze ook zijn en dan zegt:
‘Ik laat je niet alleen, maar ben bij je’ (Mattheüs 1:23).

KERST-KLEEDJE-AAN

Je kerstoutfit nog niet compleet? Dan hebben we iets leuks voor je: Kerst-kleedje-aan, op vrijdag 13 en zaterdag 14 december. Een markt met de mooiste kleding voor een vriendelijke prijs! Kom je ook?

Lees meer over Kerst-Kleedje-Aan 

Kerstviering voor de ouderen

De periode rond de kerstdagen is voor velen een drukke tijd vol verwachting van sfeer en gezelligheid. Bij het boodschappen doen klinkt blije muziek en allerlei folders en reclames stralen van warmte en vrede tussen mensen. En toch . . . toch geldt dat blije gevoel niet voor iedereen. De donkere dagen rond kerst zijn soms juist een tijd dat je je extra eenzaam voelt. Je denkt terug aan hoe het ooit was en hoe het nu is. Juist in de avond van het leven kan de vraag zich aan je opdringen: “Waar kan ik delen in de liefde en warmte van Kerst? Waar gebeurt Kerst?” Bij deze vragen staan we stil in de viering speciaal voor ouderen op donderdag 19 december. Vanaf 16.00 uur bent u van harte welkom om eerst te genieten van een hartelijke ontvangst met warme chocolademelk. Om 16.30 uur begint de viering, waarin we de vertrouwde woorden uit Lucas 2 lezen en stil staan bij wat die betekenen voor ons ‘gewone’ leven. Nel zal ons, traditiegetrouw, meenemen in een mooi kerstverhaal. Daarna staat de tafel klaar voor een gezamenlijke broodmaaltijd. Vanwege de voorbereiding is het fijn als u zich van tevoren opgeeft via telefoonnummer: 030 – 2717408 of 030 – 2613474. We hopen u te ontmoeten in deze kerstfeestviering!

Kerstkliederkerk

Op zondag 22 december van 16.00 tot 18.00 uur is er weer een Kliederkerk. Deze speciale Kerstkliederkerk heeft als thema ‘Waar vinden we het kerstkind?’.

Lees meer over Kerstkliederkerk 

Kerst voor iedereen (24 december 19:00 uur)

Op kerstavond is er om 19.00 uur een dienst voor iedereen, met speciale aandacht voor kinderen. Laat je meenemen en verrassen in de zoektocht waar Kerst gebeurt. Is dat in lang vervlogen tijden? In die vertrouwde stal van ruim 2000 jaar geleden of gebeurt Kerst vandaag nog steeds? Wat betekent het lied van de engelen als ze zingen dat God die van mensen houdt en blij met hen is? Wat vertellen de herders ons, als ze ineens niet mokkend en scheldend rondlopen, maar zingend van de stal naar hun schaapskudde teruggaan? Welke uitwerking heeft het bericht van Kerst vandaag, ruim 2000 jaar later? Je bent van harte welkom om mee te zoeken en vooral ook samen te zingen over het nieuws van Kerst! Na de dienst kun je je buiten warmen bij de vuurkorven en warme chocolademelk of glühwein.

Kerst MEER-dienst (24 december 22:00 uur)

Kerstavond 22.00 uur: een heerlijk moment om alle stress van de voorbereiding op Kerst los te laten en tot rust komen. In de stilte van het late avonduur gaan we veel tijd nemen om samen Kerstliederen te zingen en ook te overwegen wat het Kerstfeest ons te vertellen heeft. We worden stil bij de vraag: Waar gebeurt Kerst? Als we de berichten lezen over de allereerste kerst, dan betekenen die meer dan een romantisch verhaal voor een feestelijke avond. Herders gaan zingend van vrede en de liefde van God weer aan het werk. Dat lijkt toch net of de Hells Angels er op hun motoren vandoor gaan terwijl ze het Ere zij God zingen. Het loont toch op z’n minst de moeite om daar eens over na te denken. Je bent van harte uitgenodigd om dat te komen doen en om mee te zingen over het nieuws van Kerst! Ook na deze dienst kun je je buiten warmen bij de vuurkorven en warme chocolademelk of glühwein.

Kerstochtend 25 december

Kerstochtend in de Nieuwe Kerk: na je Kerst-ontbijt naar de kerk voor een dienst waarin we de geboorte van Jezus mogen vieren! ⭐ Zien we jou ook om 10.00 op 25 december? 

Labyrint 27 december

Na de drukke kerstdagen is het goed om ook wat tijd nemen om stil te staan. Rust te pakken, en te reflecteren op wat gebeurd is, in het hier en nu te zijn en vooruit te kijken op wat je beweegt in het nieuwe jaar. Vrijdag 27 december is er een avond waarin je middels verschillende vormen uitgedaagd wordt om oud, maar ook nieuw een plek en een waarde te geven. Dit kan in alle rust in het kerkgebouw door het labyrint te belopen, maar wees ook welkom om in de bovenzaal mee te doen met meditatieve momenten die daar aangeboden worden. Met thema’s zoals bijvoorbeeld ”loslaten”, ”vergeven”, ”verbinden” en ”verlangen” in een labyrint gegoten, bieden we je een avond vol van introspectie die je op eigen manier kunt beleven.