Kerstkliederkerk


Dit jaar voor het eerst in de Nieuwe Kerk en ook meteen de Kerst-editie: Kliederkerk! Een super gezellige middag waarin jong en oud samen op een creatieve manier aan de slag gaan met het verhaal van Kerst. Zondagmiddag 22 december van 16.00 – 18.00 uur.

Wauw, heb je die ster daar gezien? Nog nooit was er een ster zo groot en fel aan de hemel. Er moet vast iets bijzonders aan de hand zijn. Wijze mannen uit het oosten volgen de ster die hun wijst naar het plaatsje Bethlehem. En daar wacht hun een grote verrassing; ze komen terecht bij niets meer dan een eenvoudige stal. En daar gebeurt het allemaal…
Neem je hele familie mee op 22 december naar de Nieuwe Keten (Bollenhofsestraat 138a), bouw mee aan onze levensgrote kerststal, ontmoet elkaar rond de vuurkorf en ervaar het kerstverhaal.

Wanneer?

Kerstkliederkerk is voor jong en oud en vindt plaats in de Nieuwe Kerk op zondag 22 december van 16.00 – 18.00 uur.

Wat is een Kliederkerk?

Samen eten
Kliederkerk in de Nieuwe Kerk is van 16.00 – 18.00 uur. We starten met een korte viering met muziek, een verhaal en gebed. Vervolgens ontdekken we samen het kerstverhaal door te rennen, te kliederen, te verzamelen, te bouwen, te gooien, te knutselen en noem maar op. Tot slot gaan we samen eten. We vragen je om iets te eten mee te nemen wat je uit kunt delen. Zo zorgen we samen voor een feestelijke maaltijd.

Ontspannen en gastvrij
Kliederkerk is ontspannen en gastvrij. Het is een plek waar je anderen kunt ontmoeten, waar een sfeer van gezelligheid heerst en waar kinderen én volwassenen geïnspireerd kunnen raken door het verhaal van God. Het maakt niet uit of je gelovig bent, niet-gelovig, anders gelovig of ergens tussen in. Je bent welkom.

Voor jong en oud
De kersteditie van Kliederkerk is leuk voor het hele gezin, waarbij Kliederkerk in de Nieuwe Kerk met name gericht is op kinderen tussen de 2 en 8 jaar en hun ouders, grootouders en verzorgers. Kliederkerk is voor een plek waar iedereen zich thuis mag voelen. Tijdens de Kliederkerk ontdek je met elkaar een verhaal en ontmoet je anderen gezinnen uit de stad.

Gratis
Kliederkerk kost niets, maar er is wel een giftenpot voor de onkosten. Ook vragen we je om iets lekkers mee te nemen voor het avondeten.

Locatie
De Kliederkerk is in de Nieuwe Keten, de ruimte achterin de Nieuwe Kerk (Bollenhofsestraat 138a in Utrecht).

Wil je een beetje meer weten wat Kliederkerk nou inhoudt? Kijk dan dit filmpje:

Let op: bij de evenementen die de Nieuwe Kerk rondom Kerst organiseert worden foto’s gemaakt. Die foto’s kunnen we gebruiken voor onze website en social media kanalen. We begrijpen natuurlijk als u liever niet online verschijnt, laat het ons dan even weten! Voor meer informatie kunt onze privacy richtlijn lezen