Kindernevendienst


Alle kinderen van vier jaar en ouder zijn van harte welkom in de kindernevendienst.

Voor het einde van de dienst komen de kinderen terug naar hun ouders, zodat de dienst gezamenlijk kan worden afgesloten.

De kindernevendienst van de Nieuwe Kerk bestaat uit zes groepen:

  • Ministars (groep 1);
  • Ministars (groep 2);
  • Kletsmajoors (groep 3-4);
  • Kanjers (groep 5-6);
  • Gangmakers (groep 7-8);
  • Crackers (klas 1-2).

Locatie

Na het kinderlied gaan de kinderen uiteen in verschillende groepen. De Ministars gaan naar de Nieuwe Keten. De overige groepen gaan naar een ruimte in de Jenaplanschool aan de Oude Kerkstraat 2a. Dit is ongeveer vijf minuten lopen.

Wat we doen

Tijdens kindernevendienst hebben we een dienst die aansluit bij de belevingswereld van het kind. We luisteren naar een Bijbelverhaal of lezen zelf uit de Bijbel, zingen, bidden, maken een knutselwerkje of doen een spelletje. Kinderen stellen hun vragen en zo leren we samen over God en wat er in de Bijbel staat. We gebruiken hierbij de methode ‘Vertel het maar’. Met de kindernevendienst collecteren we ook voor een specifiek doel. Op dit moment is dat voor SAVE in India.

De Crackers (12 jaar en ouder)

De tieners van de brugklas en klas 2 komen om de week samen. We discussiƫren met elkaar over een bepaald thema. We gebruiken de methode Leer & Leef van de HGJB. Sommige tieners helpen ook bij de andere kindernevendienst-groepen.

Vragen of meehelpen?

Heb je vragen of belangstelling om mee te helpen met de kindernevendienst?

Stuur een e-mail