Nieuws

Mensen van Jezus: Gijsbert

Stel dat Jezus nu voor mijn deur zou staan? Dan zou ik – al wandelend door de wijk – Hem willen bevragen: zoals we het nu doen in de Nieuwe Kerk, wat vindt U daar eigenlijk van? We doen kéíhard ons best om online kerk te zijn. Maar hoever moeten we gaan? Moeten we op een bepaalde manier ook niet accepteren dat dit een tijd is om stil te staan en te reflecteren? Ik vind dat een moeilijke vraag.

Meer lezen “Mensen van Jezus: Gijsbert”

Welkom in de kerkdienst

Fijn dat we elkaar op zondag weer kunnen ontmoeten, met steeds meer mensen. Hieronder staan de links voor de komende zondagen, dus van harte uitgenodigd om je weer aan te melden.

Ook is er weer de mogelijkheid voor gebed na de dienst. Hiervoor is geen speciaal ticket meer nodig, maar je mag na de dienst gewoon blijven zitten!

Aanmelden kan via de volgende linkjes;
– Kerkdienst 9 augustus: Klik hier
– Kerkdienst 16 augustus: Klik hier
– Kerkdienst 23 augustus:  Klik hier
– Kerkdienst 30 augustus:  Klik hier

Zondag 30 augustus doen een aantalleden belijdenis van het geloof. We hopen daarom buiten met elkaar een dienst te houden, zodat er 450 mensen aanwezig kunnen zijn. Mocht het geen goed weer zijn, is de dienst wel binnen. Wil je sowieso bij de dienst zijn kies dat een ticket ‘Kerkdienst(binnen)+ Buitendienst’, dan ben je bij beide welkom. Het ticket ‘Buitendienst’ is dus alleen bruikbaar als het lekker weer is en de dienst buiten gehouden wordt, anders kun je met deze ticket helaas niet bij de dienst in de kerk aanwezig zijn.

In de bevestigingsmail die je ontvangt na je aanmelding staan aanwijzingen van de koster om alles in goede banen te leiden. Het is fijn als je die voor de kerkdienst even doorleest.

Fijne dienst alvast!

Avondvesper zondag 9, 16 en 23 augustus

Zondagavond willen wij weer met elkaar samenkomen voor de zomeravondvesper. Tijdens de vesper is er een korte liturgie, lezen we uit de bijbel, wordt er muziek gemaakt en is er ruimte voor stilte en gebed. Blijfdaarna gerust om nog met elkaar te praten.

Fijn als we elkaar zondag weer kunnen ontmoeten. Net als bij de kerkdiensten is het nodig om je aan te melden, hieronder vind je de link voor de komende zondagavonden.

9 augustus: Klik hier
16 augustus: Klik hier
23 augustus Klik hier

Hartelijk welkom!

Aanmelden voor een huiskring

Op dinsdag 15 september start het nieuwe kringseizoen. Zit je al op een kring en wil je door met dezelfde kring dan hoef je niets te doen.

Zit je nog niet op een huiskring? Ga dan nu naar de website en vul het aanmeldformulier in.  Weet je al dat je een overstap gaat maken naar de Wilhelmina Nieuwe Kerk en wil je op kring met mensen uit die groep meld je dan ook aan en geef dat aan in het formulier.

Aanmelden kan tot en met de startzondag op 6 september. Meer informatie over de huiskringen van de Nieuwe Kerk vind je op de website.

Welkom in de kerkdienst!

Het is volop vakantietijd. Misschien geniet jij nu van wat welverdiende vrije tijd, heb je je vakantie al achter de rug of nog voor je. Hoe dan ook ben je komende zondag weer van harte welkom in de kerkdienst. Joost van den Bogert gaat deze zondag voor.

Het is fijn dat we elkaar weer kunnen ontmoeten met steeds meer mensen. Voor zondag is er ook weer genoeg ruimte om naar de kerk te komen, dus je bent van harte uitgenodigd om je weer aan te melden via de onderstaande link. Ook de links voor de komende zondagen staan er vast bij.

Ook is er weer de mogelijkheid voor gebed na de dienst. Hiervoor is geen speciaal ticket meer nodig, maar je mag na de dienst gewoon blijven zitten!

Meer lezen “Welkom in de kerkdienst!”

Mensen van Jezus: Eline

“In de Evangeliën komen voor mij twee kanten van Jezus naar voren. Een menselijke, meer praktische kant, daarin zie ik Hem als voorbeeld in hoe ik wil leven. Met wie Hij omging en wat Hij zei, Zijn interesse in iedereen, niet oordelen. Een andere kant die er voor mij uitspringt is Zijn verbondenheid en contact met God de Vader. Daar kan ik wel eens wat jaloers op zijn. Vasten, stille tijd houden, ‘God ervaren’. Dat soort dingen vind ik lastig. Ik ging een keer met mijn man Joost vasten, maar daar heb ik het geduld niet voor. Ik rende dus op een gegeven moment de keuken weer in. Joost kan dit overigens prima en haalt er veel uit. Dat vind ik mooi, maar voor mij werkt dit niet. Althans nu niet of nog niet. Mijn geloof wordt het meest gevoed als ik onder de mensen ben.

Meer lezen “Mensen van Jezus: Eline”