Nieuws

Kerkdienst a.s. zondag 22 september

Terwijl de leerlingen vol verwachting bidden om de Geest moet er ook nog even een vervanger voor Judas geregeld worden. Mooi om dat te lezen in Handelingen 1: 15-26. In de kerk is geen tegenstelling tussen het ‘geestelijke’ en het ‘aardse’. Als je een thuis wil bieden aan mensen, moet het huishouden ook gewoon gebeuren. We zijn begonnen aan een nieuw seizoen – we strekken ons uit naar de Geest (toch?) en doen tegelijk onze klussen, ook in de kerk. Vind je het ook zo’n wonder dat je meewerken mag aan het koninkrijk? Welkom in de kerk.

Startavond kringen – 24 september (reminder)

Dinsdagavond starten we met alle kringen in de Nieuwe Kerk. Vanaf 19.30 uur is er koffie – en kun je eventueel ook het boekje aanschaffen (er is iemand aanwezig van Sjofar). Om 20 uur beginnen we met aanbidding in de kerkzaal. Het materiaal wordt toegelicht, we denken na over de Handelingen 1 en gaan in gesprek over ons kringjaar. Er is daarbij volop ruimte om kennis te maken met je (nieuwe) kring.

Inspiratieavond PGU op 10 oktober – wees welkom!

Op 10 oktober is er een inspiratieavond van de Protestantse Gemeente Utrecht. Dit is een avond waarop mensen uit verschillende Protestantse kerken samenkomen om te delen van wat er in hun gemeentes gebeurt, samen te vieren en ook samen te bidden voor de kerken in de stad. De avond is op donderdag 10 oktober in de Nieuwe Kerk, er is een maaltijd bij, dus daarom is het belangrijk om je van te voren op te geven bij bestuurssecretariaat@protestant-utrecht.nl

Lees hier de uitnodiging!

Kinderwerker Corina per 1 oktober aan de slag bij de Nieuwe Kerk

Goed nieuws! Corina Knot-den Hartog gaat het team van de Nieuwe Kerk versterken als kinderwerker. Ondanks de inzet van vele vrijwilligers en het jeugdteam is er nog steeds veel wat blijft liggen. Corina gaat hier dan ook een rol in spelen. Ze gaat bijvoorbeeld aan de slag met toerusting van vrijwilligers, opzetten van kinderpastoraat en het meedenken in de organisatie van de Kliederkerk.

Meer lezen “Kinderwerker Corina per 1 oktober aan de slag bij de Nieuwe Kerk”

Voor tieners: start van tienerkring a.k.a. catechisatie!

Tijdens tienerkring gaan we met elkaar in gesprek over God, de Bijbel, geloven of juist twijfel. Er is ruimte voor vragen, ontmoeting en verdieping. Tienerkring vonden we een passendere benaming, zodat je precies weet wat het is. We hebben er zin in, tot dan!

Meer lezen “Voor tieners: start van tienerkring a.k.a. catechisatie!”

Succesvolle zomerpakketten actie Present

Dankzij veel gulle gevers was de zomerpakkettenactie van Present dit jaar weer een succes. Vanuit de Nieuwe Kerk zijn er ongeveer 10 pakketten gemaakt. Wat een prachtige pakketten zijn er langs gekomen. Hiermee zijn veel mensen blij gemaakt. 

‘Onze grote dank voor jullie cadeaukist. We stonden met open mond naar alle cadeautjes te kijken en hebben het samen met de kinderen uitgepakt.’ aldus een ontvanger.

Diaconie Nieuwe Kerk

Teamlid communicatie gezocht voor kerstcommissie

Elk jaar pakken we in de Nieuwe Kerk uit met verschillende kerstactviteiten rondom een centraal thema. De kerstperiode heeft voor veel mensen nog een link naar het christelijke verhaal. Daarom willen wij als kerk juist dan het Evangelie vertellen rondom onze kerk voor verschillende doelgroepen.

Meer lezen “Teamlid communicatie gezocht voor kerstcommissie”

Kring zij/hij gelooft, zij/hij niet

Wij zijn een kring bestaande uit meerdere stellen waarvan de één gelovig is en de ander niet (meer). We komen 1 keer per maand samen en bespreken dan thema’s over het geloof en over de praktische kanten van het hebben van verschillende geloofsbelevingen (zoals: wat vertel je aan je kinderen; wat doe je met je giften).

Meer lezen “Kring zij/hij gelooft, zij/hij niet”