Nieuws

Samen kerkdiensten beleven

Eén van de dingen die we vooral missen is de onderlinge ontmoeting. We kunnen elkaar echter wel beperkt ontmoeten bij elkaar thuis. Samen een kerkdienst beleven is toch fijner dan alleen en het bied je meteen de gelegenheid kennis te maken met andere gemeenteleden. Zet jij je deur open of durf jij het aan te gast te zijn bij een ander gemeentelid.

Meer lezen “Samen kerkdiensten beleven”

Kerkdiensten in lockdown

Het is echt behelpen om online kerkdiensten te beleggen. Daar waar we in de eerste lockdown (maart) nog de energie hadden om het nieuwe mee te maken, merk ik dat het voor nogal wat gemeenteleden moeilijker wordt om enthousiast te blijven. Dank voor je vertrouwen, volharding en flexibiliteit al die tijd.

Meer lezen “Kerkdiensten in lockdown”

Kerkdienst 17 januari | De zoekende herder

Vorige week was de eerste keer dat we ingingen op het tweede kringthema rondom de kerk nl ‘de tafel is groot genoeg’. We ontdekten dat dit echte gastvrijheid radicale onvoorwaardelijke liefde vraagt en geduldig volhardend vertrouwen in Gods werk, maar ook dat God ons verrast door die ander.

Meer lezen “Kerkdienst 17 januari | De zoekende herder”

Eet Mee organiseert Video-etentjes tijdens Weekend

Van 22 t/m 24 januari laagdrempelig kennismaken met verrassend gezellige video-etentjes.

Nu de lockdown met drie weken verlengd is, krijgen steeds meer mensen het gevoel dat de muren op hen afkomen en dat hun leven stilstaat. Voor iedereen die graag een ander verhaal wil horen of gewoon even gezellig met iemand wil kletsen organiseert Eet Mee van 22 t/m 24 januari een Video-etentjes Weekend. Na aanmelding maakt Eet Mee een match voor een virtueel etentje met een groepje mensen. En bevalt het goed, dan kun je via het Eet Mee platform ook je eigen matches gaan maken.  

Koken voor jezelf, samen aan tafel 

Tijdens de lockdown in het voorjaar zijn we via ons online matchingplatform gestart met het aanbieden van video-etentjes. Zo kunnen we op een veilige manier toch mensen samen ‘aan tafel’ brengen. Ook al zit je de hele dag al te videobellen, dit is toch anders aldus de deelnemers. Het verschil: je kookt iets lekkers voor jezelf, dekt de tafel gezellig en trekt iets leuks aan. Het voelt daardoor toch een beetje als een uitje. Je zet je laptop of tablet op tafel, logt in en je bent klaar. Van studenten tot ouderen, van expats tot vluchtelingen, de etentjes trekken een mix van mensen aan. En gemiddeld beoordelen zij de video-etentjes met een acht!  

“Het is leuk om in deze tijd, waarin ik veel thuis zit, gezellig te kletsen en nieuwe mensen te ontmoeten. Zo voelt het toch alsof je even niet thuis bent!”, aldus een van onze deelnemers. 

En een ander zegt: “Het was gezellig en we hebben veel gekletst”. 

Meedoen met het Eet Mee Video-etentjes Weekend 
Aanmelden kan via de Eet Mee matchapplicatie. Maak een profiel aan en meld je aan voor het Video-etentjes Weekend door op de dag te klikken waarop jij gematcht wilt worden. 

Wij matchen je met een gezellig eetgroepje en houden rekening met de taal waarin je een gesprek kunt voeren. Het enige dat jij nodig hebt is een tablet of laptop en een Wifi-verbinding. Aanmelden kan tot 20 januari. 
 

Ingewikkeld? Zou je wel mee willen doen maar lijkt het je zo ingewikkeld? Neem contact met ons op, we helpen je graag met een test.    

Eet Mee brengt al ruim 10 jaar mensen via de keukentafel met elkaar in contact.  

Eet Mee is een landelijk platform van mensen die graag anderen ontmoeten, die houden van een goed gesprek en van lekker eten. ‘Mensen samenbrengen door thuis-etentjes.’ Met die gedachte is Stichting Eet Mee in de regio Utrecht opgericht. Zo ontstonden er al meer dan 10.000 matches. Na dit succes krijgt het platform nu landelijk vervolg.

Kerkdienst 10 januari | De tafel is groot genoeg

Jezus had een aanzuigende werking op ‘tollenaars en zondaars’ (Lukas 15:2) Hij at met hen en daar had de religieuze elite flink commentaar op. Deze zondag beginnen we aan het tweede thema van het kringmateriaal, ‘de tafel is groot genoeg’. Over de radicaliteit van inclusief en gastvrij kerkzijn en de opgave van liefhebben dwars door alle verschillen heen. Over de moeite en de zegen van het doorbreken van je sociale bubbels (ook als kerk). Lukas 15: 2 staat centraal, volgende week gaat het over de gelijkenis van de zoekende herder. Opdat de tafel van Jezus vol wordt!