Nieuws

Kom een palmpasenstok maken bij de Kliederkerk

Op 14 april is het Palmpasen en dat vieren we tijdens de Kliederkerk. Ontdek en luister naar het verhaal van Palmpasen, maak en versier een palmpasenstok en als je het leuk vindt kun je ook blijven eten.

Kliederkerk
Samen een Bijbelverhaal spelenderwijs ontdekken, vieren én lekker eten, dat is de Kliederkerk. De Kliederkerk is voor kinderen van 0 tot 12 jaar met hun ouders en andere familie- en gemeenteleden.Op zondagmiddag 14 april organiseren we van 16.00 tot 18.00 uur in de Nieuwe Kerk weer een nieuwe editie. Laat even weten of je komt. 

Programma
De Kliederkerk ziet er anders uit dan een gewone kerkdienst.
16.00-17.00 uur – Ontdek het verhaal van Palmpasen en maak en versier een  Palmpasenstok
17.00 uur – Luister naar het verhaal van Palmpasen
17.30 uur – Eet lekker mee

Gezocht
Voor 14 april zoeken we nog naar mensen die willen helpen in de voorbereiding en/of op de dag zelf. Bij de koffie kun je meer informatie krijgen over de Kliederkerk en je direct opgeven.

Aanmelden
Vind je het leuk om te komen je kind(eren) of/en met vrienden en kennissen, meld je dan even aan. Het is gratis. Aanmelden is voor ons gemakkelijk om te weten hoeveel eten we nodig hebben. 

Stuur een berichtje naar Kliederkerk.

Kerkdienst zondag 24 maart | Geloven in ballingschap

Wat een indrukwekkende week ligt er achter ons. Plaatselijk, landelijk en ook internationaal. Temidden van die hectiek ben je welkom in de kerk! We starten met het boek Daniel (in navolging van de kringen). Een boek over een heel andere tijd, maar tegelijk ook een tijdloos boek. Over het volhouden van geloven als je wereld in lijkt te storten. Als je je vervreemd weet van je omgeving. Wat heb je nodig om als Daniel en zijn vrienden te volharden? In deze dienst zenden we de familie van der Vlies uit naar Noorwegen. Zij weten zich geroepen om in een ander land, in een andere cultuur van Jezus te getuigen. We gaan ontdekken hoe Daniel ons kan helpen in Nederland en in Noorwegen om geworteld te blijven in het geloof in God de Heer.

Dopelingen aanmelden voor doopdienst 7 april

Op zondag 7 april is er een doopdienst in de Nieuwe Kerk. Ds Dirk de Bree zal deze dienst leiden. Aanmelden van dopelingen kan door in het schrijven in het volgende formulier: https://nk-utrecht.nl/doopformulier.

De voorbereidingsavond is op donderdagavond 28 maart 19:30 – 21:00 uur. Meer informatie volgt bij aanmelding.

Collecte vastentijd | Kwetsbare jongeren in Nicaragua

Stichting Jongerencentrum León Nicaragua (JCLN) ondersteunt jongeren van 10 – 20 jaar in Nicaragua. Door de jongeren hulp te bieden bij hun schoolwerk, toegang te geven tot internet, door een veilige plek te bieden waar ze tot rust kunnen komen en ze aandacht krijgen, bieden we 100
jongeren de kans op een diploma van de middelbare school en vervolgstudie of werk.

Meer lezen “Collecte vastentijd | Kwetsbare jongeren in Nicaragua”

Bericht uit de gemeente | Geboorte Samuel Westerveld

Op woensdag 6 maart is Samuel Willem Westerveld (roepnaam Samuel) geboren geboren. Zoon van Jan Willem & Marjolijn Westerveld. Lees voor meer informatie de NK-app bij ‘Berichten uit de gemeente’.

Berichten uit de gemeente vind je in de NK-app door na het inloggen te klikken op ‘Meer’ (rechtsonderin) en naar beneden te scrollen.

Mensen van Jezus: Christiaan

“Het voelt goed mijn werk, daar waar ik nu zit. Ik geloof niet dat ik ‘zomaar’ na het zien van een advertentie en een sollicitatie ben aangenomen. Ik bad destijds voor iets nieuws, de moed om bij mijn vorige werkgever te vertrekken. Een baan totaal anders, iets dat echt mijn aandacht zou hebben, dat ik zou kunnen reizen. En toen was daar de kwekerij, precies waar ik naar op zoek was. Dat zie ik nu nog meer dan op dat moment. Ik zie Gods hand daarin.”

Meer lezen “Mensen van Jezus: Christiaan”