Nieuwsberichten

Doopdienst op 17 december

Aanstaande zondag begint de adventsperiode. Elk jaar tijdens deze periode ondersteunen we als Nieuwe Kerk een extra doel door middel van de adventscollecte. Dit jaar is gekozen voor het project Nieuw Leven. Project Nieuw Leven richt zich op de moeilijkste groep onder de ongedocumenteerden en dak- en thuislozen: getraumatiseerde mensen met een verslaving.

Meer lezen “Doopdienst op 17 december”

Adventscollecte ’23: Nieuw Leven

Een lichtpuntje in donkere dagen – de kerstpakkettenactie! De dagen zijn alweer kort, de kaarsen kunnen aan en in de stad zie je ook steeds meer lichtjes.. De wintermaanden zijn aangebroken! En dat betekent ook dat het niet lang meer duurt voor we het Kerstfeest vieren. Daarom deze oproep voor de kerstpakkettenactie van Stichting Present! Ook dit jaar kun je namelijk weer een mooi kerstpakket samenstellen voor een stadsgenoot.

Meer lezen “Adventscollecte ’23: Nieuw Leven”

MEER-avond 10 december | Thema Christenvervolging

Op zondag 10 december staat er weer een MEER-avond gepland. Met het overkoepelend thema van dit seizoen “Verbreed je blik”, staan we deze avond met Open Doors stil bij het onderwerp christenvervolging. Wat is de aanpak van deze organisatie? Hoe kunnen wij hier vanuit Nederland als kerk en individueel aan bijdragen? Meer hierover tijdens de MEER-avond! Wees welkom op 10 december in de Nieuwe Kerk Wittevrouwen. Inloop met koffie/thee 19:00h, start avond 19:30h.

Samen eten, Wilhelminapark, juni 2023

Eet Mee– maak Kerst bijzonder

Gezellig samen eten en nieuwe mensen ontmoeten.

December is de maand van gezellig samenzijn en dat geldt zeker ook voor de eettafel. Eet Mee nodigt je uit om kerst op een unieke manier te vieren, niet alleen met familie maar ook met mensen die je nog niet kent. Ontmoet nieuwe gezichten terwijl je geniet van een sfeervol kerstdiner.

Meer lezen Eet Mee– maak Kerst bijzonder

Kerkdienst 3 december | de betekenis van het evangelie – goed nieuws

Op deze eerste adventszondag volgen we het kringmateriaal over de vrede die aangezegd wordt door de profeet Jesaja (Jesaja 52.) Het gaat over de betekenis van het evangelie – goed nieuws. Wat maakt het evangelie volgens jou goed nieuws? Wat betekent dat voor je doen en laten? En hoe leg je dat uit aan je collega of buurman? En wat zeg je dan over Jezus en het Koninkrijk wat Hij brengt?

Meer lezen “Kerkdienst 3 december | de betekenis van het evangelie – goed nieuws”

Community avond over ‘De Spelende Kerk’

Op woensdagavond 13 december is er weer een WP community avond. Deze avonden organiseren wij met als doel om elkaar beter te leren kennen, te investeren in onderlinge relaties en in geloofsopbouw. Dit keer is het thema ‘De Spelende Kerk’. Cors Visser zal vertellen over zijn gelijknamige boekje en tussendoor gaan we ook het een en ander in de praktijk brengen. We beginnen om 18:45u met een maaltijd. Om 20:00 begint het programma en we eindigen de avond weer met een borrel. Wil je erbij zijn? Zet het alvast in je agenda; aanmeldformulier volgt z.s.m. Houd de app in de gaten.

Pre-kerstborrel 12-12 Zuilen/Ondiep/Pijlsweerd

Op dinsdagavond 12-12 organiseren we voor alle wijkgenoten uit Zuilen/ Ondiep/ Pijlsweerd een pre-kerstborrel in café Moos, Amsterdamsestraatweg 283. Welkom vanaf 20u met of zonder kerstmuts, we zien uit naar een avondje ontmoeting met elkaar! 🙂 Laat weten of je erbij bent, dan zorgen wij voor de reservering. Hartelijke groeten 🎄 Nicolette en Jacoline Wijkcontactpersonen Zuilen/Ondiep/Pijlsweerd

Bloemen boeket Wilhelminapark

Helpen tijdens de Kerstfair

Vind je het leuk en/of heb je tijd om mee te helpen voor de kerstfair? We zoeken voor 15 december 18 tot 21 uurmensen om alles klaar te zetten. Op 16 december 10 tot 14 uur hulp bij de kraampjes en de bar en na 14 mensen die helpen opruimen. We zijn heel blij als je komt helpen, ook als je maar een uurtje kan! Kan en wil je helpen, stuur een berichtje naar Marije 0612297638

Laatste kledinginzameling 3 december

Zondag 3 december is de laatste kledinginzameling voor de tweedehandsmarkt op de kerstfair. Wil je jouw (kerst)kleding graag een tweede leven geven? Is je kindje uit het schattige pakje gegroeid? Kocht je weer eens iets te klein/groot op vinted? Dacht je: ‘Ik verkoop het wel weer op vinted’, maar bleek dat enorm veel moeite? Heb je je kast uitgezocht en daarna alles in een hoek gezet zonder ooit nog aan te denken?

Meer lezen Laatste kledinginzameling 3 december