Mentale zorg: Pastoraat


De Nieuwe Kerk wil een gemeente zijn waarin mensen verbonden zijn met elkaar. Als gemeenteleden zien we naar elkaar om en zorgen we voor elkaar. Pastorale zorg kunnen we allemaal vragen en geven.

Huiskring

Wil je meer contact dan alleen maar tijdens het koffiedrinken op zondag na de kerkdienst? Dan past de huiskring bij jou. Eens in de twee weken kom je samen met mensen uit dezelfde wijk en kun je op informele manier lief en leed delen. Hier lees je meer over de huiskringen.

Persoonlijk gesprek

Misschien heb je behoefte aan meer persoonlijk contact, waarbij je kunt doorpraten over geloofszaken die je bezig houden. Misschien ga je een moeilijke tijd door vanwege ziekte, werkloosheid of relatieproblemen. De Ouderling Pastoraat luistert graag naar jouw verhaal. Bob Douma, Arie de Wit en Geannet Nieboer zijn Ouderling Pastoraat, zie ook Ouderlingen binnen de Grote Kerkenraad van de Nieuwe Kerk. Meer uitleg over de verschillende vormen van pastoraat in de Nieuwe Kerk vind je in onze visie. Wil je in contact komen met een ouderling? Stuur een mail naar pastoraat@nk-utrecht.nl

Meerdere gesprekken

Is zo’n gesprek niet voldoende en heb je behoefte aan meerdere gesprekken, bijvoorbeeld wanneer je kampt met ernstige twijfels over je geloof, ziekte of depressie, stuur dan een e-mail naar een predikant: Dirk de Bree.

Gebedspastoraat

Gebedspastoraat is een bijzondere vorm van pastoraat, met als doel om de relatie tussen de pastorant en God te versterken. Er kunnen verschillende redenen zijn om gebedspastoraat te ontvangen, maar het begint met belemmeringen in je leven met God waardoor je niet verder groeit in geloof en toewijding. Het verschil met het reguliere pastoraat is dat er hier meer ruimte wordt gemaakt voor stilte en gebed. Hier lees je meer over het gebedspastoraat. Heb je een vraag? Stuur een mail naar pastoraat@nk-utrecht.nl.

Visie op pastoraat

In ons visiedocument op pastoraat kun je meer lezen over onze visie op pastoraat.

Wie zijn we?

Bob Douma

Arie de Wit

Pastoraat Geannet Nieboer

Geannet Nieboer