Veelgestelde vragen


Heb je een vraag? Hier vind je alle veelgestelde vragen op een rij.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar de scriba.

Heb je een vraag over financiële zaken? Bekijk de veelgestelde vragen over geven.

Onze kerkdiensten starten elke zondagochtend om 10.00 aan de Bollenhofsestraat 138a en om 11.15 uur aan de Hobbemastraat 35. De dienst van onze pioniersplek De Haven aan de Marco Pololaan 10 begint om 16.00u. Meer informatie over onze kerkdiensten vind je hier.

Ons adres van locatie Wittevrouwen is Bollenhofsestraat 138a. Ons adres van locatie Wilhelminapark is Hobbemastraat 35. Pionersplek De Haven is te vinden aan de Marco Pololaan 10.

Wat fijn dat je een kerkdienst wilt komen bezoeken. Praktische informatie kun je hier vinden voor locatie Wittevrouwen, hier voor locatie Wilhelminapark en hier voor pioniersplek De Haven. Als je wilt weten hoe een kerkdienst eraan toegaat, kijk dan hier.

Kerkdienst locatie Wittevrouwen.
Kerkdienst locatie Wilhelminapark.

De diensten van pioniersplek De Haven zijn niet online (terug) te kijken.

Iedereen is welkom. Spreek iemand voor of na de dienst aan met je vraag en hij/zij verwijst je door naar degene die je te woord kan staan. Lid worden kan altijd via dit formulier.

Lees hier meer over de Nieuwe Kerk app en download deze.

Kijk op deze pagina voor contactinformatie.

Een kring is een groep van ca. 10 gemeenteleden die om de week bij elkaar komen om samen te eten en samen over een onderwerp uit de bijbel te praten. Klik hier om er meer over te lezen of om je aan te melden.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over belijdenis doen.

Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar de scriba.

Pas nadat het kind is gedoopt of opgedragen is het ook lid van de gemeente en wordt het in het ledenbestand opgenomen. Hier vind je meer informatie over dopen en opdragen. Op deze pagina’s vind je ook het aanmeldformulier voor het dopen of opdragen.

De foto’s van bijzondere diensten, zoals doopdiensten, opdraagdiensten en belijdenisdiensten, worden na enkele dagen op de Flickr pagina van De Nieuwe Kerk geplaatst, waar je ze kunt bekijken en downloaden.

De Nieuwe Kerk locatie Wittevrouwen wordt op zondag gebruikt voor erediensten, maar is doordeweeks en op zaterdag beschikbaar voor verhuur. We hebben naast de kerkzaal ook een aantal andere zalen die gebruikt kunnen worden voor verschillende evenementen.
Voor zakelijke evenementen werken we samen met De Zalen van Zeven. Op hun website vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het zakelijk huren van onze ruimtes.
Voor overige verhuur, bijvoorbeeld voor een trouwdienst/trouwfeest, een feestelijk moment na een doopdienst of een andere gelegenheid kun je contact opnemen met de beheerder van de Nieuwe Kerk.

Ja dat kan! Meer informatie over trouwen in de Nieuwe Kerk vind je hier.

Wil je een pagina op deze website laten aanpassen? Mail dan naar website@nk-utrecht.nl. Heb je een nieuwsbericht? Stuur dan je nieuwsbericht naar de redactie.

Stuur een mailtje naar de websitecommissie.

Goed dat je het vraagt! We hebben er een mooi document over geschreven dat je hier kunt vinden.

The Nieuwe Kerk Utrecht is an open church that welcomes international visitors to join!

Translation services are available for a maximum of five people in English during church services in the Nieuwe Kerk, location Wittevrouwen. If possible, please apply in advance by sending an e-mail, preferably two days ahead of the church service. If not, you’re welkom anyway.

You can find the Nieuwe Kerk at Bollenhofsestraat 138a (location Wittevrouwen).
You’re also welcome to join our church at location Wilhelminapark (Hobbemastraat 35), but we don’t have translation services there.

If you have any questions, please do not hesitate to ask our secretary.