Veelgestelde vragen


Heb je een vraag? Hier vind je alle veelgestelde vragen op een rij.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar de scriba.

Heb je een vraag over financiële zaken? Bekijk de veelgestelde vragen over geven.

Onze kerkdiensten starten elke zondagochtend om 10.00 aan de Bollenhofsestraat 138a en om 11.15 uur aan de Hobbemastraat 35. Meer informatie over onze kerkdiensten vind je hier.

Ons adres van locatie Wittevrouwen is Bollenhofsestraat 138a. Ons adres van locatie Wilhelminapark is Hobbemastraat 5.

Wat fijn dat je een kerkdienst wilt komen bezoeken. Praktische informatie kun je hier vinden voor locatie Wittevrouwen en hier voor locatie Wilhelminapark. Als je wilt weten hoe een kerkdienst eraan toegaat, kijk dan hier.

Iedereen is welkom. Spreek iemand voor of na de dienst aan met je vraag en hij/zij verwijst je door naar degene die je te woord kan staan. Lid worden kan altijd via dit formulier.

Account aanmaken
Ga naar mijn.nk-utrecht.nl om je account te activeren. Iedereen die bekend is in de database van de Nieuwe Kerk krijgt bij het aanmaken van een account toegang tot de volledige app.

Technisch gezien was dit een ingewikkelde klus, dus niet in alle gevallen ben je bekend in de database. Stuur dan een mail, dan kan het team van de app je account activeren.

Gegevens van jezelf en gezinsleden
In de app kun je zelf een foto uploaden en je gegevens aanpassen. Dit is dus alleen zichtbaar voor mensen die een account hebben en niet zichtbaar op het Wereld Wijde Web. Je kunt ook het profiel van je gezinsleden aanpassen. Je vindt je gezinsleden onder ‘Meer’. Zie je ze daar niet, dan moet dit gekoppeld worden, stuur dan even een mail naar het team.

Digitale collectebonnen
Met de app is het ook mogelijk om aan de collecte te geven. Dit doe je door eerst je tegoed op te waarderen, waarna je tijdens de collecte een gewenst bedrag kan geven. Voor deze digitale collectebonnen betaal je aan de payment provider Mollie €0,35 cent per transactie. Het tegoed dat je koopt kun je optellen bij je giften.

Agenda
In de agenda zijn de activiteiten van de Nieuwe Kerk te vinden. Klik op een item voor meer informatie. Bij de beschrijving van de diensten staat wie welke taak heeft. Handig als je moet weten wie de dominee is, de koster of welke ouderlingen en diakenen dienst hebben.

En meer: marktplaats, lief&leed, ledenlijst
Neem ook eens een kijkje in de rest van de app. Er is een handige marktplaats. Hier kun je zien wat anderen aanbieden of nodig hebben. Je kunt ook je eigen oproep of mededeling plaatsen. Bij lief&leed lees je wat er in de gemeente speelt. Bekijk de ledenlijst om contact op te nemen met gemeenteleden.

Kijk op deze pagina voor contactinformatie.

Een kring is een groep van ca. 10 gemeenteleden die om de week bij elkaar komen om samen te eten en samen over een onderwerp uit de bijbel te praten. Klik hier om er meer over te lezen of om je aan te melden.

Op deze pagina kun je meer informatie vinden over belijdenis doen.

Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar de scriba.

Pas nadat het kind is gedoopt of opgedragen is het ook lid van de gemeente en wordt het in het ledenbestand opgenomen. Hier vind je meer informatie over dopen en opdragen. Op deze pagina’s vind je ook het aanmeldformulier voor het dopen of opdragen.

De foto’s van bijzondere diensten, zoals doopdiensten, opdraagdiensten en belijdenisdiensten, worden na enkele dagen op de Flickr pagina van De Nieuwe Kerk geplaatst, waar je ze kunt bekijken en downloaden.

De Nieuwe Kerk locatie Wittevrouwen wordt op zondag gebruikt voor erediensten, maar is doordeweeks en op zaterdag beschikbaar voor verhuur. We hebben naast de kerkzaal ook een aantal andere zalen die gebruikt kunnen worden voor verschillende evenementen.
Voor zakelijke evenementen werken we samen met De Zalen van Zeven. Op hun website vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het zakelijk huren van onze ruimtes.
Voor overige verhuur, bijvoorbeeld voor een trouwdienst/trouwfeest, een feestelijk moment na een doopdienst of een andere gelegenheid kun je contact opnemen met de beheerder van de Nieuwe Kerk.

Ja dat kan! Meer informatie over trouwen in de Nieuwe Kerk vind je hier.

Wil je een pagina op deze website laten aanpassen? Mail dan naar website@nk-utrecht.nl. Heb je een nieuwsbericht? Stuur dan je nieuwsbericht naar de redactie.

Stuur een mailtje naar de websitecommissie.

Goed dat je het vraagt! We hebben er een mooi document over geschreven dat je hier kunt vinden.

The Nieuwe Kerk Utrecht is an open church and welcomes international visitors to join!

Translation services are available for a maximum of eight people in English during church services. Please apply in advance by sending an e-mail, preferably two days ahead of the church service

You can find the Nieuwe Kerk at Bollenhofsestraat 138a (location Wittevrouwen) and Hobbemastraat 35 (location Wilhelminapark) in Utrecht.

If you have any questions, please do not hesitate to ask our secretary.