Hoe ziet een kerkdienst eruit?


Wat fijn dat je een kerkdienst wilt komen bezoeken.

Praktische informatie kun je hier vinden voor locatie Wittevrouwen en hier voor locatie Wilhelminapark. Meer informatie over locatie De Haven kun je hier vinden. De diensten bij De Haven kunnen een wat andere indeling hebben.

Binnenkomst
Bij aankomst word je begroet door het welkomstteam. Als je vragen hebt, dan kun je die aan hen stellen. Ze helpen je graag. Je kunt zelf een zitplek uitzoeken die jij fijn vindt.

Het begin van de dienst
Aan het begin van de dienst worden er mededelingen gedaan. Daarna zal er een zegen worden uitgesproken. Dit is een belofte van God, dat Hij altijd bij ons wil zijn.

Daarna wensen wij elkaar een goede dienst toe. Dit doen we door de mensen om ons heen de hand te schudden en elkaar een goede of gezegende dienst toe te wensen.

Zingen
Tijdens de dienst zingen we liederen met elkaar. We doen dit deels onder leiding van het orgel en deels onder leiding van een band. De liederen die we zingen, worden via de beamer op de wand geprojecteerd, zodat iedereen kan meezingen. We zingen de liederen, als dit mogelijk is, staande. Voel je vrij om te blijven zitten.

Bidden
Ook wordt er tijdens de dienst gebeden. We bidden tot God, omdat we geloven dat we God alles mogen vragen en vertellen en dat Hij ons hoort. We bidden voor mensen die het moeilijk hebben en we bidden voor problemen in onze omgeving of wereldwijd. Daarnaast danken we God voor al het goede dat Hij geeft.

Bijbellezing en preek
Ongeveer halverwege de dienst wordt er uit de Bijbel gelezen. Deze tekst wordt ook via de beamer geprojecteerd. Nadat we uit de Bijbel hebben gelezen wordt er door de voorganger gepreekt; de voorganger geeft uitleg over het stuk dat we uit de Bijbel hebben gelezen en vertelt wat wij daar vandaag de dag mee kunnen en van kunnen leren.

Collecte
Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor verschillende goede doelen. De doelen worden tijdens de dienst toegelicht. Als je ook geld wilt doneren, kun je dit doen via de Nieuwe Kerk app of via deze link. Als je deze app niet hebt, kunt je de QR-code die op het scherm wordt getoond scannen met je telefoon.

Het einde van dienst
De dienst wordt afgesloten met een zegen. Na de dienst drinken we koffie, thee of fris met elkaar. Je bent van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen! Heb je na de dienst nog vragen of wil je napraten, spreek dan gerust iemand aan. Je kunt ook naar de tafel van het welkomstteam lopen. Ook is er de mogelijkheid om voor je te laten bidden. Dit gebeurt door het Ministry-team. Tijdens de dienst wordt verteld waar je de welkomsttafel, de koffie en het Ministry-team kunt vinden.