12 – 18 jaar


Voor de tieners in onze kerk zijn er verschillende activiteiten dit seizoen. Er is een tienerkring, IKJU-club en we organiseren tienerdiensten. Lees hieronder meer informatie over de activiteiten. Alle tieners zijn van harte welkom!

Tienerkring (12-18 jaar)

Tijdens tienerkring ga je met leeftijdsgenoten uit de kerk in gesprek over God, de Bijbel, geloven of juist twijfel. Er is ruimte voor vragen, ontmoeting, gezelligheid en verdieping. Tienerkring is voor alle tieners van de Nieuwe kerk, Wittevrouwen en Wilhelminapark. 

  • Tienerkring 1 (Klas 1,2,3): 18:45 – 20:00. Locatie: (bij de tienerleiding thuis, in de buurt van de locatie WV). 
  • Tienerkring 2 (Klas 4+): 19:30 – 20:45. Locatie: Nieuwe Kerk Wittevrouwen. 

Data kringavonden: om de week op dinsdagavond.

2022: 27 sep, 11 okt, 8 nov, 22 nov, 6 dec, 20 dec
2023: 10 jan, 24 jan, 7 feb, 21 feb, 7 mrt, 21 mrt, 4 apr, 18 apr, 9 mei, 23 mei, 6 jun, 20 jun

Voor opgeven en meer info mail naar jeugd@nk-utrecht.nl of neem contact op met de leiding van de tienerkring.

Crackers Locatie Wittevrouwen

De tieners uit klas 1,2 en 3 gaan tijdens de preek naar een eigen ruimte voor verdieping en ontmoeting. Wanneer?

2022: 11 sep, 09 okt, 13 nov, 11 dec
2023: 08 jan, 12 feb, 12 mrt, 16 apr, 14 mei, 11 jun

IKJU-Club

IKJU is het Interkerkelijk Jeugdwerk Utrecht dat samen met de Jeruzalemkerk, Singelkerk, Jacobikerk en de Nieuwe Kerk clubavonden voor tieners organiseert. Rosanne Woudt (IKJU-jeugdwerker) organiseert de avonden samen met jeugdleiding van de verschillende kerken. Iedereen is welkom, ook als je niet aangesloten bent bij een van de kerken.

De clubavonden voor tieners bestaan uit goede mix van gezelligheid, samen eten, vriendschap en goede gesprekken. Je ontmoet tieners van de Nieuwe Kerk en andere kerken in Utrecht. De IKJU-clubs voor tieners komen samen in de Nieuwe Kerk, Wittevrouwen. 

Solid Power (Klas 1 & 2)

Solid Power is een gezellige club tieners uit klas 1 en 2. Tijdens onze clubavonden hebben we gesprekken over Bijbelse thema’s en is er veel ruimte voor vragen van de tieners. Natuurlijk worden er ook veel actieve spelletjes gespeeld, films gekeken, gelachen en bovenal veel chips gegeten en cola gedronken. Solid Power is een goede mix van gezelligheid, vriendschap en goede gesprekken. Onze club is om de week op vrijdagavond.

Young & OG’sus (Klas 3 & 4)

Young is de club voor alle tieners van klas 3 & 4. Daarnaast is OG’sus de club voor jongeren die al naar het MBO gaan of in klas 5/6 zitten. Elke twee weken komen we samen op zondagavond en starten we met een maaltijd. Het belangrijkste van onze club is dat we elkaar ontmoeten en leren kennen. Naast deze gezelligheid bespreken we ook altijd een thema en de vragen die daarbij naar boven komen. 

Voor alle data, opgeven en meer info zie www.ikju.nl of mail naar Rosanne.

Tienerdiensten

Twee keer per jaar wordt de kerkdienst samen voorbereid met tieners. Het gaat over een thema die tieners aandragen/ De dominee komt langs tijdens tienerkring langs om dit te bespreken.

Meer weten of meehelpen? Stuur ons een mail!

Tienerband

Speel je een instrument? Vind je het leuk om te zingen? Of wil je meewerken met de techniek? Meld je dan aan bij de tienerband! De tienerband bestaat uit tieners tussen de 10 en de 18 jaar. De band speelt een aantal momenten in het jaar in de kinderdiensten in de Warmoes en soms in de kerk zelf. In de tienerband leer je hoe je samen muziek maakt, hoe je de aanbidding leidt en vooral hoe je met plezier en enthousiasme muziek mag maken voor God! Meer weten of aanmelden? Laat het weten door te mailen naar jeugd@nk-utrecht.nl