12 – 18 jaar


Voor de tieners in onze kerk zijn er verschillende activiteiten dit seizoen. Er is een tienerkring, IKJU-club en we organiseren tieneractiviteiten. Lees hieronder meer informatie over de activiteiten. Alle tieners zijn van harte welkom!

Tienerkring

Tijdens tienerkring gaan de tieners met leeftijdsgenoten uit de kerk in gesprek over God, de Bijbel, geloven of juist twijfel. Er is ruimte voor vragen, ontmoeting, gezelligheid en verdieping. Tienerkring is voor alle tieners van de Nieuwe kerk, Wittevrouwen én Wilhelminapark.  

Tienerkring 1 is voor tieners uit klas 1,2,3. Om de week op dinsdag van 18:45 – 20:00. De tienerkring wordt geleid door Daniel Albers en Jurgen Hartman. Locatie: Nieuwe kerk Wittevrouwen. 

Tienerkring 2 is voor tieners uit klas 4 en hoger. Om de week op dinsdag van 19:30 – 20:45. De tienerkring wordt geleid door Deby Verweij en Victor Kuipers. Locatie: Nieuwe Kerk Wittevrouwen.

Data tienerkring: 19 september; 3, 31 Oktober; 14, 28 November; 12 December; 16, 30 Januari; 13, 27 Februari; 12, 26 Maart; 9, 23 April; 14, 28 Mei; 11, 25 Juni

Opgeven voor tienerkring is handig en kan via dit formulier.

Oreo’s locatie Wittevrouwen

Eén keer per maand komen de tieners (klas 1 t/m 4) bij elkaar tijdens de dienst op zondag en volgen hun eigen programma. We starten vaak met een spel, lezen in de bijbel en gaan met elkaar in gesprek over het thema. Hierbij splitsen we vaak in leeftijdsgroepen. We sluiten altijd af met thee en iets lekkers, gebakken door één van de tieners. Opgeven voor de Oreo’s is niet nodig.  

Data Oreo’s: 17 sept; 1 okt; 5 nov, 10 dec, 7 jan, 4 feb, 3 mrt, 7 april, 12 mei, 2 juni, 7 juli

* We hopen op termijn ook met Oreo’s te starten op de locatie Wilhelminapark 

IKJU (Interkerkelijk Jeugdwerk Utrecht) 

IKJU organiseert elke twee weken clubavonden voor kids en tieners van verschillende kerken. Elke avond is een goede mix van gezelligheid, vriendschap en goede gesprekken. Je maakt vrienden met kinderen of tieners van de Nieuwe Kerk én andere kerken in Utrecht.  

Om de week is er clubavond op vrijdag voor groep 5/6 (locatie Jeruzalemkerk), groep 7/8 en klas 1/2 (locatie Nieuwe Kerk Wittevrouwen). Op zondagavond is er om de week clubavond voor klas 3,4 en klas 5+ (locatie Nieuwe Kerk Wittevrouwen). Voor alle data, opgeven en meer informatie zie www.ikju.nl of stuur een e-mail.  

Tieneractiviteiten

Een aantal keer per jaar organiseren we tieneractiviteiten voor alle tieners van beide locaties. Komend jaar staan de volgende activiteiten gepland: 

12 november: invulling volgt nog
19 januari: activiteit rondom thema gebed
28 maart: Passion kijken
Eind juni: tienerprogramma tijdens gemeenteweekend 

Meer informatie volgt later via de Nieuwe Kerk app, nieuwsflits en de appgroep van de tieners. 

Taken

Veel tieners zijn al actief in de kerk en helpen bij het kinderwerk, spelen in de tienerband of helpen bij de streaming. Vind jij het ook leuk om betrokken te zijn bij een taak in de kerk, neem dan contact op met Lotte Brandes of Corina Knot.

Tienerband

Speel je een instrument? Vind je het leuk om te zingen? Of wil je meewerken met de techniek? Meld je dan aan bij de tienerband! De tienerband bestaat uit tieners tussen de 10 en de 18 jaar. De band speelt een aantal momenten in het jaar in de kinderdiensten in de Warmoes en soms in de kerk zelf. In de tienerband leer je hoe je samen muziek maakt, hoe je de aanbidding leidt en vooral hoe je met plezier en enthousiasme muziek mag maken voor God! Meer weten of aanmelden? Laat het weten door te mailen.