Trouwen: Muziek


Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Een bijzondere tijd van voorbereiding naar jullie grote dag volgt nu. Indien jullie een band of enkele muzikanten willen vragen voor de trouwdienst, je het orgel wilt laten bespelen, je de dienst live wil streamen neem dan onderstaande gegevens goed door.

Muziekgroep

Heb je een muzikant of muziekgroep op het oog: voel je vrij ze persoonlijk te benaderen. Je kan ook een vraag hierover mailen naar de coördinator muziekgroepen. Wij kunnen je geen garanties bieden, we denken wel graag met jullie mee wat mogelijk is. Onder andere de locatie, afstand, datum en repetitie-mogelijkheden zijn bepalend. Denk ook na of er een goede zangeres, gitarist, pianist etc. in je vriendenkring of familie aanwezig is om de band compleet te maken.

Gezien de voorbereiding en uitvoering veel tijd kosten, wordt een vergoeding (en waar mogelijk een maaltijd) op prijs gesteld, stem dit af met de betreffende muzikanten. Een minimale richtprijs hiervoor is €50,- per persoon.

Techniek

Met een muziekgroep alleen ben je er nog niet. Het is noodzakelijk ook de juiste apparatuur en technisch personeel te regelen op de locatie waar je wilt trouwen. Mocht je trouwen in de Nieuwe Kerk, dan dient met de beheerder te worden afgestemd of de daar aanwezige apparatuur gebruikt kan worden. Ook dient er dan tijdig een geluidsman of -vrouw gevraagd te worden. Hiervoor kan je mailen naar het geluidsteam

Trouw je op een andere locatie dan dien je zelf te zorgen voor de juiste apparatuur, geluidsmensen die de apparatuur kunnen bedienen en eventueel het vervoer van alle spullen. Houd er rekening mee dat hier kosten aan zijn verbonden. We willen in de toekomst een overzicht maken van alle externe partijen waar ervaring mee is opgebouwd.

Orgel

Wil je graag dat er een organist tijdens jullie trouwdienst speelt? Benader zelf een organist of stuur een e-mail naar de muziekgroepen voor de juiste gegevens. Als je een externe organist wilt laten spelen op het orgel van de Nieuwe Kerk dient dit eerst te worden afgestemd met de beheerder van de kerk.

Streaming

Indien de dienst wordt gehouden in de Nieuwe Kerk kun je vragen naar de mogelijkheden om de dienst te streamen. Mail naar het streamteam. Dit dient minimaal 8 weken van tevoren aangevraagd te worden.