(Pre-) Marriage Course


Zijn jullie een stel? In de Nieuwe Kerk organiseren we een pre-Marriage en een Marriage Course. 

Marriage Course: als je al getrouwd bent

Wat is de Marriage Course?
De Marriage Course is een cursus voor stellen die het leuk vinden om op een ontspannen manier te investeren in hun relatie. Als jij en jouw partner er voor open staan om te praten over essentiële thema’s, dan is de Marriage Course wat voor jullie. Want wanneer had je het voor het laatst over onderwerpen als communicatie, conflicten, goede seks of de impact van je familie? En misschien ben je er achter gekomen dat je sommige gespreksonderwerpen zelfs liever vermijdt. Aan de hand van het materiaal van de marriage course (ontwikkeld en recent vernieuwd door Alpha Nederland) bieden we je een programma dat past bij de Nieuwe Kerk.

Praktische informatie
De cursus in 2024 bestaat uit een aantal bijeenkomsten in de Nieuwe Kerk (Wittevrouwen): Woensdag 17 april om 20.00 uur Vrijdag 17 mei om 18:00 uur (inclusief diner) Zaterdag 18 mei van 9:30 tot 21:00 (inclusief lunch en diner) Woensdag 29 mei om 20.00 uur  Woensdag 19 juni om 20.00 uur

Kunnen jullie alle bijeenkomsten samen aanwezig zijn en hebben jullie ook zo’n zin in een paar goede dagen met elkaar? Meld je dan aan.

Kosten
We schatten in dat deelname €250 per stel bedraagt. Dit is een richtbedrag. Mocht je meer kunnen bijdragen, om zo ook deelname door anderen mogelijk te maken, dan is dat heel fijn. Mochten de kosten een belemmering zijn, geef dat dan aan, dan vinden we een oplossing.

Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe Marriage Courses of heb je vragen? Stuur een mail naar Tjeerd en Jolanda.

” Het heeft ons verrast hoe de marriage course onze relatie en gesprekken in korte tijd heeft verdiept. We werden in een veilige omgeving gefaciliteerd om met elkaar te praten over onderwerpen die fundamenteel zijn voor je relatie, maar waar je het niet zo vaak over hebt.” (Deelnemers 2023)

 

Pre-Marriage Course: als je nog gaat trouwen

Hebben jullie trouwplannen en wil je je optimaal voorbereiden op je verbintenis met elkaar en met God? De Nieuwe Kerk probeert tweemaal per jaar een Pre-Marriage Course aan te bieden. In vijf avonden bespreken we belangrijke thema’s voor jullie huwelijk. We baseren ons op het wereldwijd bekende materiaal van Nicky en Sila Lee, waarbij we gebruik maken van onze eigen ervaringen en voorbeelden. Je bespreekt vragen en situaties met elkaar als stel en met andere stellen die gaan trouwen. De avonden worden begeleid en georganiseerd door stellen die al langer getrouwd zijn.

Pssst: Als je je bruiloft aan het plannen bent en in de Nieuwe Kerk wilt trouwen, dan kun je op deze pagina heel veel praktische en inhoudelijke informatie vinden