Delen met onze omgeving


We zijn een gezegende kerk, met bijna eindeloos veel activiteiten om ons geloof met elkaar te delen. Maar we willen ons geloof niet alleen met elkaar delen: we willen Gods liefde en rijkdom uitdragen naar de mensen om ons heen, met onze woorden en met onze daden.

Onze kerk staat in de Utrechtse wijk Wittevrouwen. We organiseren graag activiteiten waar we de wijk bij kunnen betrekken, zoals Kerst in Wittevrouwen of het Wijkfeest. Ook willen we onze stad, Utrecht, dienen. Onze leden zijn actief bij organisaties zoals Stichting Present en Toevlucht, en zelf organiseren we jaarlijks de Binnenstebuitendag.

Een belangrijk onderdeel van de Nieuwe Kerk is de diaconie. De diaconie helpt vanuit de Nieuwe Kerk mensen die op financieel, praktisch of sociaal vlak hulp nodig hebben. Dit kan het door het geven van geld, maar ook door het geven van tijd en gebed. We zijn betrokken bij de mensen uit onze eigen gemeente, maar onze collectes gaan ook altijd naar goede doelen om ons heen.

Wil jij ook bijdragen aan het werk van de Nieuwe Kerk? Of wil je graag meer weten over hoe de kerk omgaat met haar financiën? Op deze pagina vind je daar meer informatie over. Wil jij ook iets doen in de Nieuwe Kerk, of voor de mensen om je heen? Kijk eens op deze pagina, of stuur een e-mail naar de diaconie.