doopvont dopen Lydia kinderen Wittevrouwen

Afscheidsdienst over geluk hebben

Op 8 september 2013 begon ik als missionair predikant in de Nieuwe Kerk met een dienst over dezelfde tekst als waarmee ik aanstaande zondag, na 10 jaar, afscheid zal gaan nemen.

De woorden komen uit de brief van Paulus aan Kolosse (2: 6-7). Niet dat er in de afgelopen jaren niets is gebeurd, integendeel: de wereld is veranderd, de gemeente is veranderd en ik ben veranderd. Maar misschien zijn alle veranderingen minder diepgaand dan wij vaak denken en is voor het vervullen van ons menselijk verlangen naar geluk en voor het vervullen van de missie van de kerk niet zoveel anders nodig dan toen.

De dienst is om 10 uur in Wittevrouwen, maar leden van beide locaties zijn van harte uitgenodigd om erbij te zijn om elkaar na de dienst dag te zeggen. Politiek gezien ben ik niet zo van de ‘vol is vol’, maar voor deze keer zeg ik dat dan toch maar, vooral tegen de mensen die mij vertelden dat ze eigenlijk niet durven komen. Je bent welkom. Maar ook als je er niet bij kunt/wilt zijn wens ik je nog één keer;

Vrede en alle goeds Lydia

Wat je ook interessant zou vinden