Bid mee in de Week van gebed van 16 t/m 23 januari

Het nieuwe jaar starten we met gebed en doen we als Nieuwe Kerk mee aan de landelijke week van gebed van 16 t/m 23 januari. In deze week bidden christenen wereldwijd voor eenheid van christenen, voor de eigen stad/wijk en de wereld. Het thema van deze week is “Licht in het duister”, voorbereid door christenen uit het Midden-Oosten. We staan stil bij de ster van Bethlehem, een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus (Mattheüs 2:2). Bid jij mee?

Het is de roeping van de kerk om als de ster te zijn en mensen te wijzen op Jezus, die het licht van de wereld is. Wanneer we in eenheid Jezus aanbidden, zijn we een teken van de eenheid die God verlangt voor heel zijn schepping. Daarom bidden we in deze week wereldwijd opnieuw voor die eenheid. Opdat de Geest onze harten verandert en ook wij schijnen als een licht in het duister.

Op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk en in onze stad zal er in deze week aandacht zijn voor de week van gebed. Op 20 januari is er een gebedsmoment in de Nieuwe Kerk, noteer dit vast in je agenda. Meer informatie volgt later.

Meer weten over de landelijke week van gebed? Kijk op de website van Week van gebed.

Wat je ook interessant zou vinden