Blog Kerkelijkwerker Corina 

Kinderen en zingen in de kerk (en-spoiler- wat we in de NK gaan doen)

Afgelopen zomervakantie raakte het me weer. We zaten in de auto. En het was vroeg. Heel vroeg. We gingen weg van een plek waar we het erg goed hadden gehad. Prachtige natuur, rust, gezelligheid, verbinding. Nu gingen we weer naar huis. Een lange rit voor de boeg. En ik had er geen zin in. Mijn gedachten waren in mineurstemming. Hoe zou deze dag verlopen?

En toen werden mijn oren geopend voor geluid op de achterbank. Dit keer geen geruzie. Maar flarden van iets wat F. (net 4 jaar) met haar koptelefoon op, aan het luisteren was:
  … neeu jou en mij …. Bijzonders ….maakt mij blij!… Neu, neu regenboog,  heueu oceaan…. ik van jou hou…..geen zorgen meer…
En automatisch begon ik mee te zingen met het Allerleukste liedje. Ik draaide me om, keek mijn dochter aan en we lachten bij het gezamenlijk zingen van dit prachtige liedje op die vroege ochtend, onderweg naar huis.

Zingen over en voor God. Het raakt me. Het tilt me als het ware uit boven mijn gevoelens en gedachten en toont de waarheid over God en wie Hij is. Het geeft hoop, houvast, vernieuwd vertrouwen en maakt emoties los van verlangen, verwondering en in dit geval: vreugde.

Zingen over en voor God. Ik hoop dat ik dat nog steeds doe als ik straks in het bejaardentehuis zit. En mocht ik niet meer weten welke dag het is, dan hopelijk wel hoe het liedje van A tot Z gaat. Of lees je bijbel bid elke dag – ligt er aan van elke generatie je bent.

En dat gun ik mijn en onze kinderen ook. Dat ze mogen ontdekken hoe tov (goed, gaaf, zeer kostbaar, nuttig) zingen tot eer van God is. Hoe het hen kan helpen op hun geloofsweg, hoe het hun moed, kracht en doorzettingsvermogen kan geven als het leven tegenzit of juist geweldig gaat. Dat ze door te zingen Gods wet en waarheid ‘ingeprent’ krijgen, zoals onze opdracht in Deuteronomium 6 staat omschreven. 

Daarom zijn de kinderen elke zondagochtend bij het zingen in de dienst.
Daarom deze (4 NIEUWE!) playlists op Spotify om thuis op te zetten. Klik hier
Daarom is hij terug van weggeweest: het kinderlied! Elke tweede zondag van de maand zingen we een lied wat extra past bij kinderen.
Daarom het Lied van de Maand. Elke maand wordt er een lied bekendgemaakt wat je thuis kan (leren) zingen met je kind(eren). En op de 2e zondag van de maand zingen we die in de kerkdienst met jong en oud!
Daarom een tip: Make Some Noise Kids – een hele gave christelijke kinderband – zie de playlists – is op tournee. De liveshows zijn stoer, eigentijds, spectaculair en vol energie. Op 2 december zijn ze in Amersfoort. Tickets reserveren doe je hier.

Daarom. Omdat het belangrijk is. 

Wat je ook interessant zou vinden