Cursus Practicing the Way

Jezus roept ons op om Hem te volgen zodat we op Hem gaan lijken. In de cursus Practicing the Way willen we samen ontdekken wat dat voor ons in deze tijd betekent en gaan we oefenen met geestelijke disciplines.

Ieder mens wordt in zijn leven gevormd. Hierbij spelen verschillende factoren een rol zoals onze opvoeding, opleiding, relaties, gewoontes en de omgeving waarin we leven. Meestal gebeurt dit onbewust. In deze cursus worden we uitgedaagd om ons (opnieuw) door Jezus te laten vormen. Geestelijke disciplines die we terug zien in het leven van Jezus (denk aan gebed, vasten, sabbat, etc.) helpen ons om te vertragen en in ons dagelijks leven ruimte te maken voor wat God alleen kan doen: ons diep van binnen veranderen. De disciplines zijn dus geen doel op zich, maar een middel om tijd met Jezus door te brengen, zodat Hij in ons kan werken.

Iedereen die een verlangen heeft om te groeien in het volgen van Jezus en bereid is tijd vrij te maken om te oefenen, kan komend seizoen meedoen. De tijdsinvestering is door de oefeningen groter dan bij een reguliere huiskring. Het is goed om te bedenken of dat voor jou op dit moment passend is. Daarnaast is het materiaal in het Engels. Als kring kom je 1x in de 2 weken samen, net als de reguliere huiskringen. Tijdens de avond kijk je met elkaar terug op de oefeningen. Vervolgens kijk je een filmpje met het volgende onderwerp met daarbij een aantal gespreksvragen. De samenkomsten zijn een belangrijk onderdeel in de cursus omdat we geloven dat we elkaar nodig hebben om te groeien. Door eerlijk te zijn over wat wel en wat niet lukt, te delen waar we tegenaan lopen, elkaar te bemoedigen en voor elkaar te bidden.

Praktische informatie
– De cursus bestaat uit een inleidend deel van 8 avonden waarna verdergegaan wordt met de geestelijke disciplines. De cursus beslaat een heel jaar.
– Opgave kan via de link in het bericht van de stuurgroep huiskringen in deze nieuwsflits. Heb je hierover al contact (via de mail) met hen gehad, dan is aanmelden verder niet meer nodig.
– Voor meer informatie kun je terecht bij Jaap en Nancy Breekveldt.

Wat je ook interessant zou vinden