Dogmatiekkring – tekens van vertrouwen

Behoefte om eens dieper door te denken en te praten over wat het christelijk geloof inhoudt? Doe dan mee met deze zeven avonden, waarin we verdiepend in gesprek gaan over het christelijk geloof.

Het is een initiatief van de predikanten van de Domkerk, Jacobikerk en de Nieuwe Kerk. Gemeenteleden uit alle drie de kerken zijn uitgenodigd. De belijdenisgroepen haken sowieso aan. Voorafgaand aan elke avond leest iedereen een hoofdstuk (ongeveer 20 pagina’s) uit het boek ‘Tekens van vertrouwen’ (Rowan Williams), wat gaat over de apostolische geloofsbelijdenis. Dit boek komt in plaats van het boek wat ik eerder noemde van Bram van de Beek. Het boek is uitverkocht, maar in overleg met de uitgever komt er waarschijnlijk een pdf beschikbaar of anders een kopie. Iedere avond wordt geleid door een ‘predikantenduo’, waardoor er (ook) ruimte is kennis te maken met de predikanten en tradities van de andere kerken.

De avonden zijn eens per maand op donderdag: 5-10, 2-11, 7-12, 18-1, 8-2, 7-3, 11-4 vanaf 19.45-21.30uur. Vanaf volgende week kun je je aanmelden via de link die dan in de nieuwsflits en in de app komt.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Dirk de Bree (predikant)

Dirk de Bree is predikant van de Nieuwe Kerk