Gezocht ouderling pastoraat Wittevrouwen (v)

De taakgroep pastoraat is op zoek naar een vrouw die actief betrokken is bij de Nieuwe Kerk WV en zich wil inzetten voor het pastoraat. Als pastoraal ouderling ben je verantwoordelijk voor de mooie pastorale zorg in de gemeente.

Pastoraat vormt een hele belangrijke schakel in het omzien naar elkaar, waarbij met name de vragen van geloof en leven met God aan de orde komen. Er kunnen allerlei redenen zijn, waarom het leven met God en/of de kerk lastig is; wat is het dan fijn als er iemand is die naar je luistert en met je kan bidden. We zoeken specifiek iemand die betrokken wil zijn op ouderen. Je hebt als taak het beleid en de activiteiten rondom de ouderen in onze gemeente te coördineren en af te stemmen (Kerst en Pasen, de maandelijkse maaltijd, het magazine ‘De stem van de Nieuwe’, etc). Verder voer je pastorale gesprekken, met ouderen, maar ook met andere gemeenteleden.

De taakgroep pastoraat vergadert enkele keren per jaar over verschillende pastorale thema’s (relaties, gebed, omzien naar elkaar etc.). Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem contact op met Bob Douma of Dianne Westerink voor meer informatie (gegevens in de app).

Wat je ook interessant zou vinden