Helpers gezocht voor maaltijd ouderen

Ieder eerste woensdag van de maand, behalve in de zomermaanden, is er een contactmaaltijd voor ouderen. Die maaltijden worden georganiseerd door de Protestantse Commissie voor Ouderen Nieuwe Kerk-Tuindorpkerk.

Vroeger deden de dames van wat ooit de Hervormde Vrouwen Dienst was alles zelf: dekken, koken, serveren, afwassen, enz. Inmiddels zijn ze allemaal een dagje ouder. Er is nu voor het vierde jaar een kok en bijna alle werk wordt door vrijwilligers gedaan. De groep vrijwilligers kan wel wat versterking gebruiken. Wie heeft zin om mee te doen? De maaltijden zijn tien keer per jaar. Bij voldoende vrijwilligers kom je ca. drie keer per jaar aan de beurt.

Wat wordt er van je verwacht? Meestal beginnen de vrijwilligers om 9.30 uur met de tafels dekken, de kok helpen, koffie zetten, enz. Vanaf 11.00 uur komen de eerste bezoekers. Dan ben je gastheer of gastvrouw. Tegen de tijd dat het eten klaar is help je mee met uitserveren en afruimen. Je eet ook gezellig mee. Daarna is het afwassen en opruimen. Zo rond 14.00 uur ben je klaar.

Zin om af en toe mee te doen? Laat het even weten per mail. Je hulp is meer dan welkom.

Mariëtte Goudzwaard, secretaris

Wat je ook interessant zou vinden