Maak kennis met de drie ontdekkingstochten… Ontdekkingstocht 1: Sabbatsrust

Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat we als duurzaamheidscommissie van start gaan met de ontdekkingstochten. Ontdekkingstochten geven je de mogelijkheid om in verschillende activiteiten je te verdiepen in een bepaald onderwerp rond duurzaamheid.

De ontdekkingstochten volgen de seizoenen en het kerkelijk jaar.

1. Sabbatsrust – winter

2. Hoop en Wanhoop – lijdenstijd

3. Verwondering – Pasen, begin van de lente

Deze Nieuwsflits lichten we de ontdekkingstocht ‘Sabbatsrust’ uit. Deze ontdekkingstocht bestaat uit de cursus ‘Sense of Sabbat’ (4 avonden) en een Stiltewandeling met Mirjam van der Vegt in Rhijnauwen. Ook een kloosterretraite behoort tot de mogelijkheden.

Sense of Sabbat

Tijdens de cursus Sense of Sabbat hopen we de kunst van ‘echt pauzeren’ te leren en naar het voorbeeld van de sabbat stil te leren staan. De avonden worden geleid door Reinier Vermeij, Ruth Kats en Wilma Wolswinkel.

Deze avonden vallen op:

Woensdag 31 januari met maaltijd (18:30)

Donderdag 15 februari (20:00)

Donderdag 29 februari (20:00)

Woensdag 13 maart (20:00)

De eerste avond eten we gezamenlijk om elkaar beter te leren kennen. Alle avonden vinden plaats in Nieuwe Kerk Wittevrouwen. Al veel NK’ers hebben zich aangemeld. Heb je je niet aangemeld, maar wil je toch nog meedoen, stuur dan een mailtje naar Wilma Wolswinkel.

Stiltewandeling met Mirjam van der Vegt (zaterdag 30 maart, 8.00-10.00 uur)

Tijdens deze stiltewandeling word je meegenomen op een avontuurlijke reis naar stilte. De stilte verloopt in fases en bij elke fase krijg je praktische loopoefeningen, leefregels uit de kloostertraditie en stilteopdrachten mee. In de wandeling is de stilte geen doel op zich, maar bewegen we richting de Bron van alle rust. Er is plek voor max. 50 deelnemers. Meer info over aanmelding volgt later, maar noteer deze datum alvast in je agenda. Deze activiteit staat open voor alle gemeenteleden.

Volgende week vertellen we meer over de ontdekkingstocht ‘Hoop en Wanhoop’.

Wat je ook interessant zou vinden