Nieuwe voorzitter kerkenraad: Gabrielle van Veen

Beste gemeente,

Ruim een jaar geleden stelde ik mij voor als ouderling groei. Deze taak draag ik binnenkort over aan Sjoerd Hogenbirk, omdat ik in juni het stokje mocht overnemen van Martijn Kwant als voorzitter van de kerkenraad.

Inmiddels ben ik 13 jaar lid van de Nieuwe Kerk. Ik ben getrouwd in deze gemeente, heb mijn kinderen laten dopen, heb genoten van de kringen en daar mooie vriendschappen in gevonden. En wat een constante is, is dat het iedere zondag een gevoel van thuiskomen is. Dat ervaarde ik in het bijzonder toen ik na de coronaperiode weer naar de dienst kon. De hele weg had ik het lied ‘Welkom thuis’ in mijn hoofd. Hoe bijzonder ook dat vlak nadat ik deze tekst schreef we dat lied afgelopen zondag zongen.

De gemeente is in die 13 jaar veranderd. We zijn flink gegroeid, er is een locatie in Wilhelminapark gekomen en er zijn verschillende predikanten geweest. We hebben veel verschillende activiteiten en initiatieven opgezet. Maar wat steeds hetzelfde is geweest is het met elkaar zoeken naar God, de openheid en ruimte om verschillende inzichten te delen, de positiviteit en het enthousiasme van iedereen om met elkaar op een goede manier een open kerk te zijn. Een plek te zijn van God, met God en gericht op God.

Het is voor mij een voorrecht om nu in de Nieuwe Kerk als voorzitter van de kerkenraad aan de slag te gaan, samen met alle andere kerkenraadsleden.

We staan aan de start van een nieuw kerkelijk jaar. We zullen moeten beslissen over een vervolg in de zoektocht naar een derde predikant. We zijn op zoek naar nog een locatie om zo op nog meer plekken in de stad mensen een thuis te bieden, God te kunnen eren en aanwezig te zijn om te dienen. Om met elkaar op een goede manier op meerdere plekken kerk te zijn vraagt ook dat we elkaar kennen en naar elkaar omzien. Daarom is er veel aandacht voor gemeenschapsvorming. Op alle locaties zijn de kernteams nu actief en wordt alles wat de locatie aangaat zoveel mogelijk in het kernteam besproken en geregeld. We zijn als altijd vol plannen om het kerkzijn met elkaar en naar buiten toe, voor jong en oud vorm te geven. En in dit alles zoeken we steeds eerst naar de stem van God en zijn plannen met onze gemeente.

Ik hoop dat jullie je altijd vrij voelen om mij of een van de andere kerkenraadsleden te benaderen voor vragen, mooie ervaringen, delen van zorgen etc. Zo houden we elkaar scherp en zijn we een gemeente waar God thuis is en mensen kunnen thuiskomen.

Groeten, Gabrielle

Wat je ook interessant zou vinden