Ook gezinshuisouder worden? Online informatieavond gezinshuizen Leger des Heils

Op donderdag 14 april om 20:00 uur organiseert het Leger des Heils Midden-Nederland een speciale online informatieavond (zie flyer) voor ouders en gezinnen die interesse hebben in het vormen van een gezinshuis.

Wat is een gezinshuis?
Niet voor elk kind is het mogelijk om veilig thuis op te groeien. Vanuit onze christelijke geloofsovertuiging geloven wij dat elk kind een rustige, veilige en geborgen gezinssituatie verdient. En daar hebben we gezinshuisouders hard bij nodig. 

Onze gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij één of meerdere kinderen tussen de 5 en 18 worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De problematiek van de kinderen is vaak zo complex dat een pleeggezin (nog) geen optie is. 

Het Leger des Heils heeft meerdere gezinshuizen in de provincie Utrecht en de Gooi- en Vechtstreek. Elk gezin wordt intensief ondersteund door een team van professionele hulpverleners, zoals een gedragswetenschapper en traject manager. Ook ondersteunen wij gezinnen met het vinden van geschikte huisvesting indien nodig. 

Ik heb interesse, wat kan ik doen? 
Is er in jullie liefdevolle en stabiele gezin plaats voor deze kinderen? Beschikken jullie als opvoeders over een pedagogische opleiding? En ben je benieuwd wat het betekent om te mogen werken voor een impactvolle organisatie als het Leger des Heils? Meld je dan nu aan voor de gratis online informatieavond op 14 april. Kijk voor meer informatie op www.ldh.nl/gezinshuizen

Wat je ook interessant zou vinden