Update mbt predikantswerk

Beste gemeenteleden,

Het tijdelijke uitvallen van Lydia stelt ons als gemeente voor een aantal uitdaging. Er vallen gaten omdat haar taken niet allemaal opgevangen kunnen worden door anderen. En ook willen we er graag voor zorgen dat Lydia straks weer op een beheerste manier kan terugkomen zonder dat de hele druk van het werk gelijk weer op haar schouders ligt. Daarom leek het ons als kerkenraad verstandig een ervaren tijdelijke vervanger te zoeken om ons de komende maanden te ondersteunen in al het werk. 

We hebben een zeer ervaren predikant, Peter Bakker, bereid gevonden om ons te komen ondersteunen. Onderstaand stelt hij zichzelf voor. We zijn als kerkenraad heel dankbaar voor deze mogelijkheid en Peters bereidheid om dit te komen doen. Peter zal zich de komende twee maanden een dag in de week gaan inwerken. Daarna zal hij snel meer tijd kunnen besteden en tot de zomer intensief met ons optrekken. 

Komende zondag zal Peter in de diensten worden voorgesteld. We wensen Peter Gods zegen toe en een goede en vruchtbare tijd in onze gemeente. We kijken uit naar de samenwerking.

Onze gedachten gaan uit naar Lydia. Gelukkig mag ze voorzichtig herstel ervaren, maar er is zeker ook nog een weg te gaan. We hopen dat de inzet van Peter haar mede helpt om in het nieuwe jaar stap voor stap terug te komen zodat ze haar plaats als predikant van onze gemeente weer vol kan innemen. Graag vragen we jullie allemaal voor haar te blijven bidden!

Namens de kerkenraad,

Martijn Kwant

Interim-predikant Peter Bakker stelt zich voor:

image.png

Wat een zegen hebben jullie ontvangen. Ik las enkele weken geleden een portret van jullie kerk in EO-Visie. Dat kwam op mij over als een eerlijk en hoopvol verhaal over jullie kerk in de stad Utrecht, met twee predikanten die puur zijn en ook een gewoon mens, zoals jij en ik. Jullie zijn een kerk die zich richt op de gekruisigde en levende Heer Jezus Christus en verlangen naar meer van het zichtbare Koninkrijk van God. ‘Uw Koninkrijk kome’.

Als nieuwe interim-predikant wil ik graag uitspreken dat jullie een zegen zijn voor de stad. Door jullie heen wordt de grootheid van God nog zichtbaarder, Zijn veelkleurigheid, Zijn creativiteit, Zijn majesteit. Ik ervaar het als een voorrecht om aan de Nieuwe Kerk verbonden te worden.

Mijn naam is Peter Bakker. Ik ben 65 jaar en sinds 1 jaar getrouwd met Erna. Zij is mijn 2e vrouw. Mijn 1e vrouw is ruim 6  jaar geleden gestorven, nadat we meer dan 5 jaar met elkaar en onze 4 kinderen en vele anderen gestreden hebben tegen de kanker in haar lichaam. Uiteindelijk heeft zij en hebben wij verloren. Ze wilde eerst op haar grafsteen laten schrijven ‘Jezus is overwinnaar’. Een half jaar voor ze zou sterven koos ze voor een andere tekst, Psalm 54:6. Daar staat ‘Zie, God is mijn helper, de Heer is het die mijn leven draagt’. Zo staat die tekst nog op haar graf. Het heeft mede mijn leven en geloven gevormd.

Mijn 2e vrouw en ik hebben nu samen 6 kinderen (alle op zichzelf wonend), 4 van hen hebben een partner en deze hebben ook allemaal kleine kinderen. We wonen zelf sinds kort in Zeist. Ik ben voorganger van de Pax Christikerk in Den Haag en rond dat werk daar af. Vele jaren mocht ik ervaring opdoen met pionierswerk ten behoeve van nieuwe kerkplekken en met het werken in een breed platform van andere kerken en migrantenkerken. 

Ik zal eerlijk zijn. Ik kan niet alle taken van Lydia Kansen-Brasz overnemen. Zij is Lydia. Ik hoop dat ze spoedig, na haar herstel weer terug komt. Ik blijf in ieder geval, als God het geeft, tot zomer 2022 bij jullie. Misschien langer. Dat gaan we t.z.t. bekijken.

In deze maanden november en december ben ik 1 dag per week voor de Nieuwe Kerk beschikbaar. In de maand januari is dat 2 dagen per week en vanaf 1 februari 4 dagen in de week.

Ik kijk uit naar een goede en fijne samenwerking met Dirk de Bree en met iedereen waar het kan en nodig is. Het lijkt me ook fijn om velen van jullie te leren kennen.

Ik zie er naar uit dat we samen God en Jezus de eer geven die Hem toekomt en tot zegen mogen zijn van elkaar en de inwoners van Utrecht.

Graag tot ziens.

Peter Bakker

Mijn contactgegevens zullen in de gemeente app te vinden zijn.

Wat je ook interessant zou vinden