‘Welkom in de voorhof’

Komende zondag ben je weer van harte welkom in de kerkdienst. Wilma Wolswinkel gaat deze zondag voor en preekt over Lukas 19:45-48 en Jesaja 56:1-8.

We gaan het met elkaar hebben over de voorhof, het centrale plein om de tempel die een soort tussenruimte vormde tussen de seculiere buitenwereld en het heilige van de tempel. Het was de enige plek in het tempelcomplex waar de heidenen mochten komen. Op deze plek konden de heidenen iets van God en geloof proeven. Na Zijn intocht in Jeruzalem gaat Jezus direct door naar de tempel. Jezus is ontsteld dat die voorhof niet de plek kan zijn voor de heidenen, waarvoor hij bedoeld is. Jezus citeert daarbij Jesaja 56:7. De tempel moet een huis van gebed zijn voor alle volken. Nadat Hij de voorhof heeft gereinigd, geeft Hij dagelijks onderwijs aan het volk. De mensen hangen aan Zijn lippen.

In de dienst gaan we het erover hebben wat nu de voorhoven van de Nieuwe Kerk zijn. Wat zijn plekken waar de seculiere buitenwereld en het heilige door elkaar heenlopen? Waar mensen iets van God en geloof kunnen proeven, zonder dat je gelijk de drempel van de ‘tempel’ over hoeft?

Na de dienst kan je nog gezellig een kop koffie drinken en anderen ontmoeten in de zalen achter de kerk. Ook is er ministry aanwezig onder het orgel. Zien we je zondag?

Wat je ook interessant zou vinden