Ma. 14 maart toerustingsavond jeugdleiders en ook ouders en geïnteresseerden zijn welkom!

Want het belooft een inspirerende avond te worden door ontmoeting en verschillende workshops!

  • Wanneer? Maandag 14 maart 2022
  • Locatie? Wilhelminakerk Hobbemastraat 35
  • Tijd: Inloop 19.30u, start 19.45u

Aanmelden is fijn en kan vanaf vandaag door een mail te sturen naar jeugd@nk-utrecht.nl Wil je weten wie de workshops gaan leiden? Lees snel verder! 

Sprekers en workshopleiders: 

  • Patricia van Doorn; kinder en jeugdpsycholoog en integratief kindertherapeut 
  • Else van der Steege; orthopedagoog en Infant Mental Health specialist i.o.
  • Evelien Ruardus en Lourien van der Molen; kinderwerkers en gebedsteam leden
  • Wilma Daniels; contextueel leerlingbegeleider en groepstrainer kanjertraining en
  • Corjan Matinger; van Young & Holy, godsdienstdocent en jarenlange ervaring als jongerenwerker

Workshops: 
1. Zie je mij bij de crèche? Wat hebben baby’s nodig om zich gezien en gehoord te voelen? Hoe doen we dat in de kerk bij dat ene uurtje creche? En waarom is dat uurtje zo belangrijk in het leven van een baby? Kom naar deze workshop waar het gaat over de meest recente onderzoeken over ‘wat baby’s nodig hebben’ EN waar de koppeling gelegd wordt naar de crèche-vloer met praktische handvatten. Wat overigens ook erg leuk en interessant is voor thuis! Door: Else van der Steege, orthopedagoog en Infant Mental Health specialist i.o. In het dagelijks leven biedt zij behandeling en begeleiding aan jonge ouders en baby’s waar het niet ‘vanzelf’ gaat. 
2. Zie je mij bij de peuterkerk? Kinderen van 2-3 jaar ontwikkelen zich super snel. Wat is kenmerkend voor deze leeftijd en hoe kan je de geloofsopvoeding daarbij laten aansluiten? Patricia van Doorn geeft in deze workshop concrete handvatten. Zij is kinder en jeugdpsycholoog, integratief kindertherapeut en moeder van (oa) een peuter. 
3. Zie je ons bidden? Hoe kun je kinderen en tieners leren bidden? Hoe kan dat creatiever dan een kringgebed doen met elkaar? In deze workshop krijg je concrete ideeën en ga je aan de slag met creatieve manieren van bidden. 
Door: Lourien van der Molen en Evelien Ruardus, kinderwerkers en onderdeel van het gebedsteam van de Nieuwe Kerk. 
4. Zie je mij bij de club en kinderdienst? Wilma Daniels is contextueel leerlingbegeleider en groepstrainer van onder andere de kanjertraining. De kanjertraining gaat over het bevorderen van onderling vertrouwen in groepen en wordt op veel basisscholen gebruikt. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de groep; Hoe stimuleer je dat? Van kort tijdsbestek tot echte ontmoeting. Waar let je op en welke woorden zijn helpend daarbij? Wilma neemt ons mee in de wereld van de kanjertraining.5.  Praten over God en zo. Geloofsgesprekken voeren met tieners. Ben je leider van een tienergroep en/of heb je er een thuiszitten? Vraag je je ook weleens af: ‘Hoe leg ik contact en op welke manier sluit ik aan bij de leefwereld van de kinderen en jongeren?’ en ‘Hoe kan ik tieners prikkelen om over het geloof in gesprek te gaan?’. Tijdens een interactieve workshop gaan we praktisch aan de slag, via concrete tips en inspiratie.  
Door; Corjan Matsinger. Eigenaar van Young & Holy, docent godsdienst en papa van vier adolescenten. Hij was jarenlang jongerenwerker en schreef diverse boeken over jeugdwerk. www.youngholy.nl

Wat je ook interessant zou vinden