48 uur gebed

Misschien heb je het al voorbij zien komen: van vrijdag 26 t/m zondag 28 januari gaan we er als gemeente voor zorgen dat er 48 uur lang gebeden wordt in de kosterswoning in Wittevrouwen.

Tijdens de Week van gebed maken we een gebedsketting, omdat we geloven in de kracht van gebed en je willen laten proeven aan verschillende manieren om ‘te zijn met God’. Het doel hiervan? God. God is het doel.

Misschien vind je het heerlijk om te bidden. Misschien voel je je daar wel ongemakkelijk bij. Vind je dat niet iets voor jou of weet je eigenlijk niet goed hoe je moet bidden? En dan nu nog eens een uur lang. Voelt het spannend of als hard werken. Misschien vind je dat je geen tijd hebt om te bidden of staat God bij jou op een lager pitje. En we zeggen wel dat we bidden, zodat God ons kan ontmoeten, maar wat nou als dat helemaal niet zo voelt, als jij bidt. Is God stil en voel je je alleen. Misschien heb je wel onbeantwoorde gebeden, ben je teleurgesteld in God of boos. Er zijn zoveel redenen om te denken dat bidden besteed is aan de mensen die daar ‘goed’ in zijn. Maar bidden is besteed aan de mensen die God heeft gemaakt, met twijfels, gevoelens en onzekerheden. Aan iedereen dus, ook aan jou. Dit is voor jou. God wil jou ontmoeten.

Hoe het werkt: je schrijft je in op een tijdslot om 1 uur te komen bidden. Kort van tevoren krijg je een mail met instructies. Je gaat in je tijdslot naar de kosterswoning en na een uur komt er iemand anders om je af te lossen. Deze ruimte zal ingericht zijn met allemaal hulpmiddelen, creatief of juist wat meer liturgisch, om je te helpen te verbinden met God. Je kan hardop bidden, je kan zacht bidden, je kan lekker gaan zitten, muziek maken etc. Wees welkom! Kom zelf of daag eens iemand in je omgeving uit om met jou te komen proeven aan gebed.

Inschrijven in een tijdslot kan via de kerk-app. Zoek op ‘48 uur gebed’ en je vindt de berichten erover inclusief de link. Laat ook even je mailadres achter zodat we kunnen mailen met wat instructies!

Houd jij het vuurtje brandend?

Evelien, Thirsa, Maaike, Sarah en Rebecca

Wat je ook interessant zou vinden