Afscheid stagiaire

Het is snel gegaan. Mijn stageperiode is voorbij.
In de afgelopen weken heb ik op allerlei manieren iets geproefd van het gemeenteleven in de Nieuwe Kerk. Door het meedoen met kinderdiensten, de tienerkring, de belijdeniskring, de voorbereiding van doopouders en natuurlijk de zondagse diensten, heb ik veel geleerd over hoe hier in de gemeente geloofsonderwijs wordt gegeven.

Door het bijwonen van enkele vergaderingen van de kerkenraad en het kernteam en door individuele gesprekken met gemeenteleden kreeg ik meer zicht op vragen en uitdagingen die op dit moment spelen in de gemeente.

Hiernaast heb ik me voor de stage in een concrete thema verdiept met de vragen:
Welke ruimte ziet de Nieuwe kerk om mee te bewegen met de maatschappelijke ontwikkeling van georganiseerde herdenkingen van overleden geliefden rondom Allerzielen? Welke missionaire kansen liggen hier? Welke theologische vragen roept het op wanneer je een gelegenheid tot herdenken aanbiedt voor mensen van buiten de kerk?

De meeste gesprekken die ik voerde waren eenmalig en met veel van jullie heb ik helaas helemaal geen kennis gemaakt. Bij deze wil ik jullie bedanken voor de gastvrijheid en de openheid in de gesprekken!
Ik wens jullie Gods zegen toe in het volgen van Jezus Christus en in het leven met elkaar als kerk en met de mensen die Hij op je pad brengt.

Hartelijke groeten, Ruth

Wat je ook interessant zou vinden