kerk wittevrouwen gebouw bloesem

De Veertigdagentijd in het gezin

Woensdag 14 februari starten de 40 dagen voor Pasen. Samen toeleven naar het feest van de Opstanding! Hoe geven jullie er dit jaar vorm aan? Laat je inspireren door alle ideeën hieronder: de hyperlinks verwijzen direct naar de juiste website! En kies dan wat het beste bij jou en je gezin past. Mooie gezinsmomenten toegewenst! 

  1. De Wonderwolk heeft een hele mooie Paas-dank-kalender uitgegeven speciaal voor de allerkleinsten in de 40 dagentijd. Ook is er een leuke aftelkalender om te downloaden. Echt een aanrader voor de 1-5 jarigen! (de hele website trouwens 😉
  2. Er zijn mooie gezinsdagboeken te koop: Willemijn de Weerd (HGJB) schreef deze en
    Samuel advies heeft een heel mooie opzetkalender met stickers en kaartjes uitgebracht. Erg uitgebreid en voor meerdere jaren te gebruiken. En dit boekje bevat voor iedere dag in de lijdenstijd een dagboekstukje met een gedeelte uit de Bijbel en gespreksvragen. Geloofwaardigopvoeden heeft een heel compleet lijdenstijdpakket samen gesteld met materiaal voor mooie gezinsmomenten. ‘Broodnodig’ is het thema en het volgt de weg van de tarwekorrel. Ook leuk om te doen!
  3. In de kinderdiensten maken we gebruik van het materiaal van Bible Basics van het Nederlands Bijbel Genootschap. ‘Met vallen en opstaan – met Petrus op weg naar Pasen’ is het thema dit jaar. Voor thuis is er een werkboekje om elke zondag mee aan de slag te gaan. Wil je die? Dan kan je die bestellen via de website.
  4. Ben je liever creatief bezig? Dan kan je met je gezin een eigen kijktafel (van lego of duplo!) maken. Bijbelsopvoeden heeft een heel aantal ideeën. Een kalender samen maken kan natuurlijk ook. De Protestantse Kerk laat het je zien!

Wil je jouw idee of ervaring delen? Leuk en mooi om elkaar te inspireren en te bemoedigen!


Mail naar corina@nk-utrecht.nl

Wat je ook interessant zou vinden