Informatie over de startzondag in Wittevrouwen

Zondag a.s. is de startzondag. Als het goed is heb je je al opgegeven, maar zo niet, voel je vrij om alsnog aan te sluiten bij het programma na de dienst. Via de NK app hebben we al aardig wat informatie gedeeld, maar hierbij nog een overzicht.

  • We starten in de dienst die al in het teken staat van ‘talenten’. De kinderen vanaf groep 3 blijven in de dienst. De kinderen van groep 1 en 2 gaan na de aanbidding naar hun eigen kinderdienst (in de Warmoes). En in de dienst is aandacht voor de tieners die inmiddels naar de middelbare school gaan en afscheid nemen van de kindernevendienst.
  • Na de dienst drinken we koffie, thee en limonade (in de gemeentezaal en in de kerk). Schuif vooral aan, want je wordt in groepjes ingedeeld, zodat het eenvoudig en hopelijk laagdrempelig is om elkaar (beter) te leren kennen. De tieners verkopen cappuccino’s, espresso’s en andere lekkere koffietjes voor het goede doel: de vanuit de NK uitgezonden families Oudshoorn (in Namibië) en Van der Vlies (in Noorwegen). En we kunnen genieten van meer dan 30 soorten taart. We zijn erg benieuwd wie de Heel NK Bakt! wedstrijd gaat winnen. Dat wordt bepaald door een deskundige jury.
  • Na de koffie en de taart, start de talentenveiling onder leiding van een heuse veilingmeester. We hebben superleuke talenten binnen gekregen. Wat denk je van een ontbijt op zaterdagochtend, een opruimsessie van je zolder, een diner voor 2 of voor 8 (!), een sup lenen, een mooi schilderij, bijles in wiskunde of een behanger voor een middag? Je kunt het zo gek niet bedenken… Ook de opbrengst hiervan gaat naar hetzelfde goede doel. Het is natuurlijk super dat het gemeentelid dat het talent koopt dit ergens in het seizoen kan verzilveren.
  • De kinderen zijn welkom om aan te sluiten bij de talentenveiling, maar voor hen is er ook een parallel programma (met spelletjes, activiteiten en een parcours voor de oudere kinderen) in en op het plein van de Warmoes. De jonge kinderen kunnen terecht in de bovenzaal van de kerk om te spelen of te slapen.
  • Zo ongeveer om 13 uur hebben we een verzorgde lunch. Voor de kinderen een bekend recept en voor de volwassenen heerlijke broodjes. Tijdens de lunch is er uitgebreid de gelegenheid om elkaar te spreken. Er is ook een informatiemarktje waar je terecht kunt voor informatie over diverse activiteiten in de gemeente.
  • We sluiten het programma om 14 uur af met een moment van aanbidding in de gemeentezaal. Om 14.15 uur ruimen we alles met de hulp van alle gemeenteleden die hebben aangegeven te willen helpen.

We zien uit naar een mooie start van het nieuwe seizoen met elkaar als gemeente van Jezus Christus! Vanaf hier al veel dank aan de enthousiaste en actieve commissie en alle mensen die hun steentje bijdragen om de startzondag mogelijk te maken!

Tot zondag! Mede namens het voorbereidingsteam,

Wouter Jongebreur

Wat je ook interessant zou vinden