Kerk aan – Colum Corina

‘Kerk aan’ zei Daniel (2 jaar) en hij wees naar de tv. Hij hoorde zijn moeder en mij praten over de kerk en zo liet hij zien dat hij het helemaal begreep. De kerk. Die gaat op zondagochtend ‘aan’.Het is een andere tijd, een andere manier van kerk beleven. Hoe doe je dat als gezin? Voor velen is het zoeken. De kinderen een eigen dienst laten volgen zoals de Henkieshow of Moziek0318, als gezin erop uit trekken en savonds zelf de dienst terugluisteren, beam van de EO volgen. Je kan ook naar de kerk en de kinderen naar hun kinderdienst laten gaan of alleen de kinderen brengen…. Wat een keuzes!

Hoe blijft de kerk ‘aan’ voor je kinderen nu het niet meer vanzelfsprekend is om te gaan? Waar ontmoeten ze andere kinderen die geloven ‘gewoon’ vinden? Hoe belangrijk is het om hun vrienden en vriendinnen uit de kerk te blijven zien? De Nieuwe Kerk vindt het heel belangrijk en daarom is het weer Kidshood-tijd! Aanstaande zaterdag organiseert het Kidshood-team een groot kinderfeest voor iedereen uit groep 3-8! Opgeven kan nog hier.

Er zijn ook veel mooie en handige boeken die je kunnen helpen om de kerk ‘aan’ te zetten thuis. Check deze of deze voor de allerkleinsten en deze voor de midden- en bovenbouw. Wellicht leuk om samen met een een vriendje of vriendinnetje uit de kerk te doen? Of thuis tijdens een gezinsmoment? Zo kan de kerk ‘aan’ gaan voor je kinderen. Ook/juist in deze tijd. Veel zegen!

Verder over doorpraten of andere ideeen om de ‘kerk aan’ te zetten (bij je thuis)? mail me gerust, Corina.

Wat je ook interessant zou vinden