Kerkdienst a.s. zondag 13 december | Thema: “Eindelijk goed nieuws”

Stel je voor dat je met je boodschappentas over de Biltstraat loopt en iemand vraagt: Wat vind jij nou goed nieuws? Waar zou je antwoord over gaan? Of dat je met heimwee langs je favoriete koffietentje loopt, waar je hooguit een coffee to go kunt krijgen en dat iemand naar je toe komt en zegt Ik heb echt geweldig nieuws. Hoe open sta je?

Jesaja vertelt over iemand die Jeruzalem binnen komt rennen en dan buiten adem zegt Er is goed nieuws! Om daar niet cynisch of apathisch op te reageren vraagt nogal wat van mensen die al jaren tussen de puinhopen leven. Blij zijn, zelfs juichen . . . . waarom zouden ze? En wij, zoveel eeuwen later, wat hebben wij aan zo’n tekst? Je bent van harte uitgenodigd om er, in de kerk of online, bij te zijn of de dienst later terug te kijken. Hoe dan ook wens ik je vrede en alle goeds,

Lydia 

Tijdens deze kerkdienst zal de schriftlezing zijn: Jesaja 52: 7 – 10.

Wat je ook interessant zou vinden

Gepubliceerd door

Lydia Kansen-Brasz (predikant)

Lydia is sinds september 2013 predikant van de Nieuwe Kerk. Speerpunt van haar werk is geestelijke begeleiding van mensen, als groep of individueel. Allerlei vormen en manieren van gebed zijn daarbij erg belangrijk.