Kerkdiensten in de Nieuwe Kerk

Vanaf komende zondag is er weer elke zondag om 10.00 uur een dienst in de Nieuwe Kerk. In de maand juni kunnen daar per keer maximaal 30 mensen bij aanwezig zijn. Hieronder leggen we je aan de hand van een aantal vragen graag uit hoe dat in z’n werk gaat.

Hoe kan ik een dienst fysiek bijwonen?
Als je een dienst wilt bijwonen, moet je je daarvoor aanmelden. Dit kan door in te schrijven via deze link. Als je je hebt aangemeld, ontvang je op de zaterdag voorafgaand aan de dienst instructies over het bijwonen van de dienst. Het is belangrijk dat je deze goed leest, en ze ook opvolgt.

Wie kan wanneer een dienst bijwonen?
We moeten de beschikbare plaatsen onderling verdelen. We hebben hier geen systeem voor uitgedacht, maar laten dat vooralsnog graag over aan een ieders eigen verantwoordelijkheid. Dus als je de ene week een dienst hebt bijgewoond, wacht dan een paar weken voordat je je weer aanmeldt, zodat iedereen aan de beurt kan komen. In juni is de ruimte om een dienst te bezoeken sowieso nog zeer beperkt, ook omdat we in juni een doopdienst (14 juni) en een bevestigingsdienst (28 juni) houden.
En uiteraard gelden ook bij het bezoeken van kerkdiensten de basisregels van de overheid met betrekking tot het coronavirus.

Hoe zit het met de crèche en de kinderdiensten?
In de maand juni zijn er tijdens de diensten geen crèche en kinderdiensten. Die starten pas weer in juli. Te zijner tijd krijg je daar meer informatie over.

Wat doe ik als ik niet fysiek bij de dienst aanwezig ben?
Verreweg de meesten van ons zullen de diensten voorlopig nog vanuit huis bijwonen. De diensten worden uitgezonden via een live stream. Deze live stream kun je vinden op onze gebruikelijke webpagina voor online diensten
Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen of suggesties hebben, dan horen we dat graag. Stuur ze aan coronavirus@nk-utrecht.nl.

Wat je ook interessant zou vinden