Maandag 17 okt toerustingsavond voor kinder- en tienerleiding (0-18 jaar) en geïnteresseerden

Ben je erbij aanstaande maandag? 17 oktober is de toerustingsavond voor alle jeugdleiding! Ben je (nog) geen leiding maar wel geïnteresseerd? Welkom! Het thema is ‘Hoor je mij?!’ Locatie: Nieuwe Kerk Wittevrouwen Bollenhofsestraat 138 A. Inloop 19.30u Start 19.45. Na de inleiding zijn er verschillende workshops rond het thema; ‘Hoor je mij?!’
Welke dat zijn, lees je hierna. Laat graag weten of je komt door te mailen naar corina@nk-utrecht.nl 

Hoor je mij bij de crèche? Als het goed is niet 😉  … en hoe reageren we als een kindje wél te horen is? Hoe voorkom je dat? Deze workshop gaat over wat 0-2 jarigen nodig hebben om zich gehoord en gezien te voelen. Hoe doen we dat in de kerk bij dat ene uurtje creche? En waarom is dat uurtje zo belangrijk in het leven van een baby? Kom naar deze workshop waar het gaat over de meest recente onderzoeken over ‘wat baby’s nodig hebben’ EN waar de koppeling gelegd wordt naar de crèche-vloer met praktische handvatten. Wat overigens ook erg leuk en interessant is voor thuis!

Door: Else van der Steege, orthopedagoog en Infant Mental Health specialist i.o. In het dagelijks leven biedt zij behandeling en begeleiding aan jonge ouders en baby’s waar het niet ‘vanzelf’ gaat.

Hoort U mij bidden? Hoe ga je met kinderen en tieners in gesprek over bidden? We bedenken prikkelende manieren om met kinderen en tieners na te denken over hoe het gebed werk (en of het werkt). Na deze workshop beschik jij over handvatten om kinderen en tieners vertrouwd te maken met gebed thuis en in de groep.

Door: Lourien van der Molen, betrokken bij het huis van gebed in Zuilen en jarenlang betrokken bij het Huis van Gebed en Evelien Ruarus, sinds kort ouderling gebed in de Nieuwe Kerk. Beiden fan van bidden! 

Hoor je mij bij de peuterkerk? Wat hebben peuters nodig om zich gehoord te weten? Hoe sluiten we goed aan bij hun ontwikkelingsfase en wat zeggen ze als ze niet praten 🙂 Daar ga je mee aan de slag bij deze workshop!

Door: Patricia van Doorn. Zij is kinder- en jeugdpsycholoog, integratief kindertherapeut en moeder van (oa) een peuter. 

Hoor je mij een bijbelverhaal vertellen? Simply the story is een bijzondere manier van bijbelverhalen vertellen. Hoe landt een bijbelverhaal bij kinderen en tieners? EN hoe ga je erover in gesprek? Wilma vertelt daar iets over en je gaat zelf aan de slag met een bijbelverhaal.

Door: Wilma Wolfswinkel, werkzaam bij Kerk in Actie en diaconaal werker bij de Nieuwe Kerk

Hoor je mij bij de kinder(neven)dienst? Wilma Daniels is contextueel leerlingbegeleider en groepstrainer van onder andere de kanjertraining. De kanjertraining gaat over het bevorderen van onderling vertrouwen in groepen en wordt op veel basisscholen gebruikt. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de groep; Hoe stimuleer je dat bij je groep kinderen bij de kinder(neven)dienst? Van kort tijdsbestek tot echte ontmoeting. Waar let je op en welke woorden zijn helpend daarbij?

Door Wilma Daniels

Hoor je mij bij de tienergroepen. Echt goed luisteren is niet makkelijk. In deze workshop kijken we naar de voorwaarden voor een goed gesprek met tieners en gaan we aan de slag met creatieve werkvormen om je bewust te maken van jouw vraag- en luister skills.

Door: Jan Verduijn Trainer bij Youth for Christ en Pionier bij ‘Op Adem’.

Wat je ook interessant zou vinden