Micha Cursus komende week: Handen uit de mouwen!

Afgelopen maanden zijn we in de kringen aan de slag gegaan met de Micha cursus.  Elke week werden er een aantal praktische tips gegeven waar je mee aan de slag kon. Of je nu trouw elke kring het boekje hebt gevolgd, of dat je er soms wat elementen uitpikte, maakt niet uit. Het cursus boekje leent zich er goed voor om zelf, buiten de kring om, dingen uit te werken waar je tijdens de kring misschien niet aan toe kwam. Ook de tips kun je terugvinden in de nieuwberichten op een moment dat je er zelf mee aan de slag wilt.  

Nu is het tijd voor actie! Het boekje geeft ideeën voor schepping, mensen en consuminderen. Het invullen van het Micha profiel (pagina 91) kan je helpen om richting te bepalen voor jouw vervolgstap!  

Schepping:  

  • In september was de World Clean Up Day. Op verschillende plekken in de stad werd zwerfafval opgeruimd. Wil je met jouw kring, of met je buren ook aan de slag om jouw wijk zwerfafval vrij te maken? De gemeente Utrecht helpt graag met knijpers, veiligheidshesjes, en Utrecht Schone Stad afvalzakken. Door een mail te sturen kun je dit gratis aanvragen.  

Mensen: 

  • Houd je van koken? En ontmoet je graag nieuwe mensen? Neem dan eens een kijkje bij Stichting Eet Mee. Op dit moment zijn het in verband met Corona vooral video-etentjes, maar als de maatregelen het toelaten kun je ook thuis mensen uitnodigen. Aan tafel ontstaan de mooiste gesprekken! Ook een mooi idee voor de kerstdagen.  

Consuminderen: 

  • Sta in deze drukke december maand eens stil bij wat je echt nodig hebt. Probeer eens een omgekeerde adventskalender. Waarbij je in de adventsperiode elke dag iets weggeeft aan een ander. Het liefst iets van jezelf wat je niet meer gebruikt of wat een ander harder nodig heeft dan jij. Ook kun je bijvoorbeeld in de rest van de adventstijd elke dag een (houdbaar) product in een tas doen, wat je rond kerst naar de voedselbank brengt.  

PS: dank Linda voor het delen van je illustratie!  

Wat je ook interessant zou vinden