Nieuwe ambtsdrager: Maaike Verbruggen

Hallo gemeente, Mijn naam is Maaike Verbruggen, en op 1 september zal ik als ouderling bevestigd worden, en daarmee ook voorzitter van het kernteam van Wilhelminapark worden.

Ik ben 34 en in het dagelijks leven studentenwerker bij IFES. Veelzijdig werk waar ik ontzettend van geniet: het optrekken met studenten en samen zoeken naar het ware, het goede en het schone in hun leven en dat van hun medestudenten. Samen ontdekken dat God in iedere studierichting te vinden is, en zo studie (en toekomstig werk) en geloof aan elkaar verbinden.

Ik ben sinds 2022 lid van de Nieuwe Kerk, onderdeel van het ministryteam en dienstleider in Wilhelminapark. En nu dus voorzitter van het kernteam. Ik voel me door God uitgenodigd voor deze rol, en ik heb dan ook met overtuiging ja gezegd. Maar waarom? Ik vind het lastig om dat goed woorden te geven, omdat het zo snel een activistisch verhaal wordt waarin ik (of wij) de kerk moet opbouwen.

Toen ik voor deze functie gevraagd werd was ik verrast, maar ik ontdekte in het proces ook liefde voor de kerk en het verlangen om als onderdeel van de kerkenraad te bouwen aan Gods kerk. Juist omdat ik ook heb ervaren dat iedere kerk bestaat uit gebroken mensen, vind ik het een wonder bij mijzelf die liefde voor de kerk te (her)ontdekken.

Als kerk en gemeenteleden zijn we aan elkaar gegeven, om samen de weg van Jezus te gaan. Het is goed dat er mensen zijn die daarin het voortouw nemen, praktisch en geestelijk. Ik vind het een eer om samen met het kernteam onze plek in het geheel in te nemen, en biddend te zoeken naar hoe we God, elkaar en de mensen om ons heen kunnen dienen. Ik vind het mooi om hierover met je in gesprek te gaan, dus stuur me gerust een bericht of spreek me aan in de kerk.

Wat je ook interessant zou vinden