Update beroepingscommissie

Als commissie zijn we begonnen met het uitnodigen van een aantal predikanten voor een kennismakingsgesprek. We willen jullie hierbij vragen om mee te bidden voor open gesprekken en wijsheid/fijngevoeligheid voor ons en de predikanten, als het gaat om de vraag of de persoon past bij het opgestelde profiel van de Nieuwe Kerk.

De afgelopen weken hebben we als commissie met elkaar gedeeld wat onze beleving was van de predikanten in relatie tot het profiel n.a.v. beluisterde diensten en interviews op internet. Dit gesprek zijn we biddend in gegaan. Het vroeg goed luisteren, ruimte voor inspraak en tegenspraak geven om met elkaar tot een lijst van predikanten te komen die we willen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Op dit moment staan de eerste afspraken gepland en hopen we de kennismakingsgesprekken begin mei af te ronden.

De zoektocht naar een nieuwe predikant doen we in het vertrouwen dat God ons leidt en we vragen hierbij Zijn hulp. We willen ook jullie als gemeente vragen om in deze komende tijd te bidden voor de gesprekken die we gaan voeren. Dank voor jullie gebed!

Wat je ook interessant zou vinden