Vacature Jeugdwerker IKJU (8 tot 12 uur per week, voor 1 jaar)

Wij zoeken een nieuwe jeugdwerker IKJU

Ben je enthousiast voor God én heb je een groot hart voor kinderen en tieners? Heb je een levende relatie met God en deel je graag met anderen over hoe jij je leven samen met God vormgeeft? Dan is deze functie zeker wat voor jou! Vier Utrechtse kerken zijn op zoek naar een jeugdwerker om het gezamenlijk Interkerkelijk Jeugdwerk Utrecht (IKJU) te coördineren.

IKJU

Elke twee weken komen er ongeveer 90 kinderen en tieners samen vanuit vier verschillende kerken in Utrecht. Dit zijn de Jacobikerk (PKN), de Jeruzalemkerk (NGK), Nieuwe Kerk (PKN) en Singelkerk (CGK). De kinderen en tieners komen samen in verschillende clubs: Kids Club (groep 5-6), Rock Solid (groep 7-8), Solid Power (klas 1-2), Young (klas 3-4) en OG’sus (oudste groep). Deze clubs worden aangestuurd door ongeveer 15 jeugdleiders. Doel van IKJU is om kinderen en jongeren een plek te bieden waar ze christelijke vrienden kunnen ontmoeten en vriendschap mag groeien. Ook niet-kerkelijke jongeren zijn van harte welkom. Zo willen we bijdragen aan de vorming van jongeren en creëren we een netwerk van christelijke jongeren in Utrecht.

IKJU bestaat op dit moment 7 jaar. Na een opbouwfase van 5 jaar willen we werken aan continuering en bestendiging. Voor de komende jaren verwachten we groei in het aantal jongeren.

Wat kan je verwachten van de functie?

De belangrijkste taken zijn:

 • Spin in het web tijdens de clubavonden; aanspreekpunt voor ouders en jeugdleiding;
 • Coördinatie van de clubs; maken van jaarplanning, werven en aansturing leiding. Je zorgt dat er geschikt materiaal is voor tijdens club;
 • Organisatie en aansturing van extra activiteiten zoals het jaarlijkse kamp of de schaatsmiddag;
 • Toerusting van jeugdleiders; advies en inspiratie voor de clubleiding;
 • Advisering van en afstemming met IKJU-raad met daarin afvaardiging van de vier kerken;
 • Communicatie via de website, nieuwsbrief en app richting jeugd, ouders en kerken over wat er speelt bij IKJU;
 • Bijhouden van financiën clubwerk.

Wat verwachten we van jou?

Jij vervult een brugfunctie tussen de door de vier kerken geformuleerde beleidsmatige doelstellingen en de concrete clubavonden. Ook moet je in kunnen spelen op de dynamiek op de clubs en IKJU in het algemeen en hierover mee kunnen denken met de IKJU-raad. We verwachten daarom van jou dat je:

 • HBO werk- en denkniveau hebt (een opleiding rond theologie en/of jongeren is een pré);
 • Actief lid bent van één van de deelnemende kerken of een kerk in een vergelijkbaar kerkverband;
 • Makkelijk overzicht houdt en goed kan coördineren;
 • Goed zelfstandig kan werken;
 • Toegankelijk bent in het contact met kinderen, tieners en ouders;
 • Proactief handelt, ideeën meebrengt en kansen benut.

Functie voor een jaar met mogelijke verlenging.

De huidige jeugdwerker neemt afscheid eind augustus. We willen daarom graag snel iemand opnemen in het team! Parallel aan deze werving zijn we als IKJU-raad in bezinning hoe het jeugdwerk nog verder doorontwikkeld kan worden. Vandaar dat we nu een jeugdwerker zoeken voor een jaar. Mocht de doorontwikkeling van IKJU ook passen bij jou, dan voeren we graag daar het gesprek over.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao van de PKN voor de functie van kerkelijker werker; deze functie is ingeschaald in schaal 9. Je komt in dienst van de Protestantse Gemeente utrecht (PGU), twee van de deelnemende kerken zijn namelijk onderdeel van de  PGU.

Je werktijden kan je zelf indelen. Bij de tweewekelijkse clubavonden ben je (meestal) aanwezig op vrijdagavond en zondagavond.

Wil je meer weten?

We gaan graag met je in gesprek om te ontdekken of er een match is en wat jouw ideeën zijn! Mocht je vooraf meer informatie willen, dan kan je contact opnemen met Caroline (Jeugdwerker over inhoud functie) of Simone (lid IKJU-raad over procedure). Hun contactgegevens zijn:

 • Caroline: 06-39494357 of mail.
 • Simone: 06-27043035

Reageren kan tot en met 21 juni 2021

Je kan solliciteren door een motivatie en CV te sturen naar sollicitatie@ikju.nl. De gesprekken zullen plaatsvinden op woensdagavond 30 juni in Utrecht.

Wat je ook interessant zou vinden