“Let een beetje op elkaar”

Het bijzondere van deze tijd is dat we zien dat mensen op verschillende manieren proberen elkaar te ondersteunen en naar elkaar om te zien door bijvoorbeeld: even te bellen, een kaartje te sturen, boodschappen te doen of op kinderen te passen. Als Nieuwe Kerk roepen we je op om, voor zover mogelijk, om te zien naar de mensen om je heen en in de wijk.

Aan alle gemeenteleden van 75 jaar en ouder is deze week een brief gestuurd met de vraag of er behoefte is aan ondersteuning, zowel praktisch, sociaal als pastoraal. Via contactpersonen kunnen mensen dit aan geven. Er hebben zich ook al gemeenteleden gemeld die deze ondersteuning willen bieden.

Daarnaast kun je ook aansluiten bij bestaande initiatieven in de stad. Hieronder drie suggesties hoe jij hulp kunt bieden:

  1. Toevlucht en Iedereen een dak
    1. Per direct wordt de opvang voor ongedocumenteerden uitgebreid. Daarbij is jouw hulp hard nodig. Zo zijn er dringend nachtwachten (20.00u-8.00u) en vrijwilligers voor overdag nodig (8.00-20.00u in diensten). Zie link voor meer informatie
  2. Voedselbank Utrecht
    1. Doordat er veel gehamsterd is, zijn er amper producten voor deelnemers van de Voedselbank. Er is de komende tijd grote behoefte aan houdbare producten. Aanleveren van producten kan bij het centrale magazijn aan de Arkansasdreef 32G van maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00u. Idee om met je kring- of wijkgenoten een pakket te maken? (https://voedselbankutrecht.nl/ )
    2. Daarnaast ondersteunen zowel de stedelijke diaconie als de diaconie van de Nieuwe Kerk de Voedselbank met een financiële gift.
  3. Op de website van het Netwerk Informele Zorg Utrecht (www.nizu.nl/corona) vind je veel stedelijke en wijkgerichte initiatieven verzameld. Deze website wordt up to date gehouden.

    Voor vragen mail ons.  

Wat je ook interessant zou vinden