Adventcollecte 2021: Youth for Christ Utrecht

Iedere Advent wordt een lokaal doel uitgekozen om deze periode voor te collecteren. Dit jaar is gekozen voor het tienerwerk van Youth for Christ in Utrecht. Een actueel doel omdat dankzij de coronacrisis meer tieners tegen problemen aanlopen. En een doel waar we mee verbonden zijn via onze kerklid Caroline Kos, die zich hiervoor inzet.

Ongeveer een op de drie jongeren voelt zich in meer of mindere mate eenzaam. Door de coronacrisis is dit aantal snel gestegen. In het werk van Youth for Christ onder Utrechtse tieners zien zij veel jongeren die te maken hebben met negatieve gedachten, weinig zelfvertrouwen en tieners die problemen ervaren in de thuissituatie. Voor zowel kerkelijke als niet-kerkelijke jongeren wil Youth for Christ Utrecht een veilige plek zijn waar zij zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. Dit doen zij met een aantal professionals en een groot team van vrijwilligers. Ze doen dit door middel van wekelijkse activiteiten, trainingen, workshops en individuele coaching aan Utrechtse tieners. Hun verlangen is dat jongeren weten dat zij niet alleen zijn én dat zij Gods liefde mogen ervaren.
Een verlangen vol verwachting en mooi doel om te steunen in deze tijd van Advent.

Wil je meer weten over Youth for Christ Utrecht? Bekijk dan deze video (https://youtu.be/sa1_9t1jJBs), de website www.yfcutrecht.nl of stuur een mail naar info@yfcutrecht.nl (Contact opnemen met NK-lid Caroline Kos kan natuurlijk ook!)

Ook verschijnt drie keer per jaar een nieuwsbrief met verhalen over dit jongerenwerk. Tof als je je daarvoor aanmeldt: http://eepurl.com/gWOJ_9 

Wat je ook interessant zou vinden