Alpha-cursus (corona proof)

Ontmoet leuke, nieuwe mensen. Stel al je vragen. Ontdek het christelijk geloof! Deel het leven. Ga het avontuur aan. Leer nieuwe mensen kennen.

Kerk zijn is samen zijn! Met de Alpha-cursus proberen wij de deelnemers een klein kijkje te geven hoe het leven als een christen kan zijn. De avond start met een goede maaltijd, hierdoor is er veel tijd voor gezelligheid en samenzijn. Daarna wordt er elke avond een basisthema van het christelijk geloof behandeld, waar we open over in gesprek gaan. Belangrijke ingrediënten van de cursus zijn (naast lekker eten) een open en ongedwongen sfeer.

Is een Alpha-cursus iets voor jou?

Hoe ziet een Alpha cursus er normaal uit:
De cursus is verdeeld over twaalf maandagavonden en een weekend (vrijdagavond tot zaterdagavond). Elke avond wordt er een thema uit het Christelijk geloof behandeld. Tijdens het weekend is er naast het thema extra tijd om elkaar beter te leren kennen.

De avonden vinden plaats in de Nieuwe Keten, dit is aan de achterzijde van de Nieuwe Kerk. De avond start om 18:45 uur met een warme maaltijd en aansluitend koffie of thee. Vervolgens houdt een van de teamleden een inleiding over het thema van die avond. Hierna wordt er in kleine groepen verder gesproken over dit thema. Rond de klok van half tien is het ‘officiële’ gedeelte afgelopen en kun je nog gezellig wat blijven drinken.

Covid-19 maatregelen:

deze cursus doen we met maximaal 12 deelnemers.

Mogelijk wordt het weekend verkort naar een dag. Dit hangt uiteraard af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus

Maandag 14 september is de startavond. We starten om 18:45 uur.  Je bent van harte welkom! Graag even aanmelden bij Jeroen Spelt (06-13070151) / Joost Dieben (06-42118572) of via de mail.

Wat je ook interessant zou vinden