Eetadressen gezocht: nodig vluchtelingen uit de Utrechtse noodopvang uit voor een etentje

In verschillende Utrechtse noodopvanglocaties worden momenteel vluchtelingen opgevangen: in het Star Lodge Hotel aan de Biltsestraatweg, in een kantoorpand aan de ’t Goylaan en in een pand aan de Pahud de Mortangesdreef.

Om hen een huiselijk moment en kennismaking met de Nederlandse cultuur te bieden en in een informele sfeer inwoners van Nederland te ontmoeten, organiseert Eet Mee Come & Eat. Daar matchen we eetadressen die een groepje vluchtelingen willen uitnodigen voor een gezellig etentje. Voor velen van hen is het door de aardbevingen in Turkije en Syrië een enorm stressvolle en onzekere tijd. Juist nu kan zo’n etentje en een warm menselijk contact veel betekenen.

In het afgelopen jaar heeft Eet Mee al honderden Come & Eat-matches gemaakt. Soms blijft het bij een etentje, vaak ook komen er langer durende contacten uit voort. Deze etentjes zijn altijd waardevol voor deelnemers. Als eetadres kun je van betekenis zijn en zien wie de mensen zijn achter de verhalen in het nieuws. De gasten zijn blij om even in een huiselijke sfeer te zijn, weg te zijn uit de massaliteit van de opvanglocatie, en te kunnen ervaren hoe mensen hier leven.

“Wat een verrijking om achter termen als ‘vluchteling’ en ‘noodopvang’ echte mensen, echte namen, echte verhalen, echte emoties te zien én te delen.”

“Het is voor ons belangrijk omdat wij de Nederlandse cultuur leren kennen en hoe mensen wonen. We leren ook de nieuwe taal een beetje begrijpen.”

“Het etentje met onze gasten was ongelooflijk gezellig, ook al spraken we elkaars taal niet, maar Google Translate hielp ons daarbij. De soms heel onduidelijke vertalingen zorgden ook voor veel hilariteit.”

“Ik dacht dat het moeilijk zou zijn om bij Nederlandse mensen thuis te zitten en dat ze niet van vluchtelingen houden, maar toen ik daar was had ik het gevoel dat ik bij familie was. Ik had deze grote aandacht niet verwacht.”

In deze voor veel vluchtelingen nu extra moeilijke tijd is het fijn als ze kunnen deelnemen aan een positieve activiteit en zich zo gesteund voelen.

Wij jij ook eetadres zijn? Eet Mee maakt graag een match voor je. Daarbij wordt rekening gehouden met je wensen en mogelijkheden. Aanmelden voor Come & Eat kan via www.eetmee.nl of 030-2213498

Wat je ook interessant zou vinden