Introductie nieuwe ambtsdragers; Maartje, Berthy en Gabriëlla

Voor zondag 17 september staat de bevestigingsdienst gepland voor nieuwe teamleden voor de kerkenraad. Ze stellen zich voor.

Maartje van der Veen
Mijn naam is Maartje van der Veen. Ik ben getrouwd met Remco en samen hebben we 2 kinderen: Koosje en Viktor. In het dagelijks leven werk ik in de datawereld binnen een bank en zorg ik er voor dat de data goed georganiseerd is en het de mensen wat oplevert. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten (vnl hardlopen, liefst trailen). Om dat te compenseren houd ik ook van koken en bakken en eet ik dat het liefst samen met anderen op.

Ik zit sinds ongeveer 16 jaar in de Nieuwe Kerk. Wat ik fijn vind aan de NK is dat je gestimuleerd wordt zelf na te denken en dat er veel mogelijk is. Ik heb veel verschillende dingen gedaan in het kinderwerk en daarnaast als kringleider. Nu word ik ouderling Liturgie en Eredienst, samen met Berthy. Het lijkt me leuk om het reilen en zeilen van de diensten te regelen en zo ook meer mensen te leren kennen. En daarnaast hoop ik ook dat dit eraan bijdraagt dat jij je thuis voelt in de NK.

Berthy van den Broek

Ik ben Berthy van den Broek, getrouwd met Hugo Karels. Samen met onze zonen Bram en Jan bezoeken wij al jaren de Nieuwe Kerk. Ik werd lid van de Nieuwe Kerk tijdens mijn studententijd, ergens midden jaren negentig. Er waren toen veel minder kerkbezoekers, we konden bijvoorbeeld het Heilig Avondmaal vieren in een kring van gemeenteleden. De Nieuwe Kerk sprak mij aan omdat het een gemeente is waar ik mezelf mocht zijn, waar niet alles perfect hoeft te gaan, en waar ruimte is voor verschillende tradities, zonder dat de boodschap kleur verliest. We hebben veel meegemaakt in al die jaren, er zijn predikanten en gemeenteleden gekomen en weer gegaan, activiteiten gestart en weer beëindigd. Ik heb in al die jaren veel verschillende taken gehad in de Nieuwe Kerk, ik ben kringleider, ik zat in de huiskringencommissie, de muziekgroep, de kindernevendienst en de ouderenmaaltijd. Nu word ik ouderling Eredienst en Liturgie, en dat past wel bij mij. Ik vind het leuk om samen te werken en te coördineren, zorgen dat de alle taken rondom de kerkdienst geregeld zijn en dat al die verschillende mensen een plek vinden en zich thuis voelen in dit huis van God.

Gabrielle van Veen- van Dam
Ik ben Gabrielle van Veen- van Dam en ben sinds 2011 lid van de Nieuwe Kerk. Met mijn man Manuel en zoontjes Jona en Adam woon ik in de wijk Nieuw-Engeland. Ik werk bij de Nationale Hypotheek Garantie als manager ontwikkeling. Daar ben ik verantwoordelijk voor onder meer strategie, beleid en productontwikkeling. In mijn vrije tijd houd ik van sporten (bootcamp en schaatsen), sport kijken en het volgen van de politieke ontwikkelingen. In mijn jaren in de Nieuwe Kerk heb ik altijd een gevoel van thuiskomen ervaren. De ruimte voor verscheidenheid, de preken die aanzetten tot denken en de verbondenheid in de huiskringen hebben mijn geloof verder vormgegeven. Ik ben in mijn beginjaren in de kerk in verschillende rollen actief geweest onder meer als crechecoördinator. De laatste jaren waren erg druk met werk en gezin. Inmiddels heb ik weer meer tijd en wil ik mij graag de komende jaren inzetten voor de gemeente als ouderling Groei en toekomst. Onze gemeente is gezegend met groei. Dat zoveel mensen iedere zondag komen om God te ontmoeten en zich thuis voelen in onze kerk vind ik echt bijzonder. Zeker dat we nu op meer locaties Nieuwe Kerk zijn. Maar die groei brengt ook steeds nieuwe uitdagingen onder meer qua fysieke ruimte en in het thuisvoelen en gezien worden. Met die uitdagingen ga ik graag met iedereen die daarover mee wil denken aan de slag, vanuit de dankbaarheid voor de groei die ons is gegeven. 

Wat je ook interessant zou vinden